Šonedēļ kultūras dzīves redzeslokā Ventspils, Parīze un Pāvilosta
Šonedēļ kultūras dzīves redzeslokā Ventspils, Parīze un Pāvilosta
Gaidāmi mainīgi laikapstākļi, te karstums, te vēss, pa vidu tam vējš un neparasti mākoņtēli. Arī pasākumu klāsts ir vasarīgs, tajā daudz festivālu dažādām gaumēm, koncertu un pilsētu svētku. Tomēr daži notikumi īpaši izceļami to vēriena un neparasto ideju dēļ. Notikumus iesaka LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.
Šonedēļ kultūras notikumu birums. Ko nepalaist garām?
Šonedēļ kultūras notikumu birums. Ko nepalaist garām?
"Kilograma kultūras" žūrija turpina darbu, ik nedēļu iesakot arī lasītājiem, skatītājiem un klausītājiem būtisko kultūrā. Vasaras vidū daudz brīnišķīgu notikumu, tādēļ īpašu izlasi sagatavojis muzikologs Orests Silabriedis.
Kinokritiķe Daira Āboliņa: Jūlijs ir kino laiks!
Kinokritiķe Daira Āboliņa: Jūlijs ir kino laiks!
Mainījušies ne tikai kino skatītāju paradumi. Uz tiem reaģē arī filmu izplatītāji. Vasara ir kino laiks, neatkarīgi no karstuma vai aukstuma rekordiem. Paslēpties un baudīt, taču baudas formulas ir dažādas. Jūlija pirmās nedēļas kultūras izvēles iesaka kinokritiķe, "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Daira Āboliņa.
Pasniegtas «Kilograms kultūras» balvas. Gada notikums – Mežaparka Lielā estrāde
(papildināts)
Pasniegtas «Kilograms kultūras» balvas. Gada notikums – Mežaparka Lielā estrāde (papildināts)
27. februārī aizvadīta sabiedrisko mediju gada balvas “Kilograms kultūras” ceremonija – deviņās kategorijās apbalvoti pērnā kultūras gada spilgtākie notikumi un procesi. Par gada notikumu tika atzīta ekspluatācijā nodotā Mežaparka Lielā estrāde. Balvas nominantus, kā ierasts, izvirzīja kopīga Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un LSM.lv žūrija, bet uzvarētājus izvēlējās skatītāji un klausītāji.
Vienreizējs. Cerams – tāda vairs nebūs. «Kilograms kultūras» ceremonijas vadītāji atskatās uz aizvad...
Vienreizējs. Cerams – tāda vairs nebūs. «Kilograms kultūras» ceremonijas vadītāji atskatās uz aizvadīto gadu
Sestdien, 27. februārī, uzzināsim Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2020” laureātus. Šogad ceremonija svin savu desmitgadi, taču atskats pagātnē noteikti nebūs šī gada tēma. Kultūra pērn bija vienlaikus trausla un spēcīga, klātesoša un ļoti tāla, iespējams, apnicīgi virtuāla, taču stabila, mīlēta un lolota. Par to, kāds bija 2020. gads kultūrā, stāsta ceremonijas vadītāji – režisore un rakstniece Kristīne Želve, kura ceremonijā pārstāvēs kulturālos introvertus, un LTV raidījumu vadītājs Gustavs Terzens, kurš pārstāvēs kulturālos ekstravertus.
Laiks svērt nozīmīgākos kultūrfaktus – «Kilograms kultūras» ceremonija jau šonedēļ
Laiks svērt nozīmīgākos kultūrfaktus – «Kilograms kultūras» ceremonija jau šonedēļ
Gaidīts notikums un gaidīts pērnā gada kopsavilkums – tā varētu raksturot šo sestdien, 27. februārī, paredzēto Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2020” pasniegšanas ceremoniju. Tā būs jau desmitā. Pērn virtuālās realitātes bija par daudz, klātbūtnes – par maz, bet kultūra tomēr noturējās – jo mēs visi kopā to cēlām un stiprinājām. Ceremonija Kristīnes Želves un Gustava Terzena vadībā gādās par stabilitāti un vērtībām, ko nevar ietekmēt neviena pandēmija.
Februāra nogalē pasniegs «Kilograms kultūras» balvas; ceremoniju vadīs Kristīne Želve un Gustavs Ter...
Februāra nogalē pasniegs «Kilograms kultūras» balvas; ceremoniju vadīs Kristīne Želve un Gustavs Terzens
Noslēdzies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2020” fināla balsojums. Dažās kategorijās rezultāti ir ļoti “cieši”, bet citās līderi ir izteikti, tādēļ 27. februāra balvu pasniegšanas ceremonija būs interesanta. Ceremoniju vadīs režisore un rakstniece Kristīne Želve un LTV raidījumu vadītājs Gustavs Terzens.  
Kultūra vienmēr ir blakus. Ieva Rozentāle par balvu «Kilograms kultūras 2020»
Kultūra vienmēr ir blakus. Ieva Rozentāle par balvu «Kilograms kultūras 2020»
Bieži neapjaušam, ka kultūra dzīvo mums līdzās nemitīgi, – atzina LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle. 1. februārī sācies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2020" fināla balsojums. Skatītāji un klausītāji aicināti izvēlēties savus 2020. gada iecienītākos kultūras notikumus deviņās kategorijās. Balsot iespējams līdz 10. februāra pulksten 23.59.