Svētku nedēļā bez lāpām un himnas. Iesakām kultūras notikumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Radio žurnālistei, sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" žūrijas loceklei Justīnei Savitskai oficiāli un patriotiski svētku pasākumi nav tik saistoši kā alternatīvi, bet ne mazāk jaudīgi notikumi. "Piedodiet, šajos ieteikumos bez gājieniem un svētku koncertiem," raksta Justīne.

 

Viktors Freibergs
Viktors Freibergs

Grāmata par kino un slimību

No studiju laikiem man ir draudzene, kas tagad dzīvo ārpus Latvijas. Savulaik mēģinājām noskatīties visas filmas, kuras lekcijās pieminēja profesors Viktors Freibergs un paudām savas versijas. Tieši pirms viņas pēdējās ciemošanās Rīgā tika atvērta Viktora Freiberga grāmata "Kinomāna slimības vēsture". Tikām pie grāmatas, lasījām un skaitījām, cik reizes Freibergs būs pieminējis Andreja Tarkovska filmu "Spogulis". Freibergs raksta, ka šo "daļēji fiktīvo dienasgrāmatu" sācis rakstīt, kad saslimis, un domā, ka kino palīdz viņam izdzīvot.

Te var noklausīties (Viktors Freibergs ir lielisks stāstnieks), kā un ko viņš par to visu stāsta.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Filmas "Dvēseļu putenis" režisors Dzintars Dreibergs Radioteātra studijā
Filmas "Dvēseļu putenis" režisors Dzintars Dreibergs Radioteātra studijā

''Dvēseļu putenis'' filmā un radio

Par Dzintara Dreiberga filmu, kas uzņemta pēc Aleksandra Grīna romāna motīviem, atsauksmes ļoti atšķirīgas. Ir, kas saka: "iespaidīgi", "jāredz" un "labākā latviešu filma", citi tomēr nacionālajā lielfilmā drusku vīlušies. Pirms (vai pēc) dodaties skatīties, daļu grāmatas varat noklausīties. Radioteātra studijā aktieris Raimonds Celms (filmā atveido Edgaru Vanagu) ielasījis romāna fragmentus, kurus izvēlējies un sakārtojis filmas režisors Dreibergs. Skan Lolitas Ritmanis mūzika, skaņu režisors – Ivo Tauriņš.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Grupa "Ezeri"
Grupa "Ezeri"

Grupas "Ezeri" albums un koncerts

Nezinu, vai pareizi daru, saucot to par eksperimentālo popu. Grupa saka, ka viņu otrais studijas albums "Sāls" ir eklektisks: izmantojuši gan popmūzikai raksturīgo, gan stīgas, saksofonus, elektroniku un samplus. 14. novembrī Kaņepes Kultūras centrā "Ezeriem" būs koncerts.

Tomass Džeksons
Tomass Džeksons

Elektroniskās mūzikas nakts ar lielāku mērķi

16. novembra vakarā Tallinas ielas kvartālā Rīgā notiks "La Danza De La Realidad" jeb "Realitātes deja" – elektroniskās mūzikas labdarības pasākums, kura apmeklētāji var atbalstīt cilvēkus, kuri inficēti ar HIV vai slimo ar AIDS. Ienākumus no ieejas parolēm saņems biedrība AGIHAS (Atbalsta grupa inficētajiem ar HIV un AIDS slimniekiem).

Ja ballēsiet visas 12 stundas, dzirdēsiet Tomasu Džeksonu no Argentīnas, Kodek, Mixmaster Raitis, grupu "Origo Boys", dīdžeju Trashy Kid, duetu "Siena" (postmetāla grupas "Tesa" basģitārists Kārlis Tone un čelliste Sarma Gabrēna), kā arī "Multilux", "Dartau" un "Ferneklang".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti