Kas notiek ar “Jaunās Vienotības” finanšu skandāliem un partiju kontroli?

Arvils Ašeradens, Signe Jantone, Ineta Cīrule, Amīlija Raituma, Iveta Kažoka, Renārs Kadžulis, Gunārs Kūtris, Edgars Tavars

Jānis Domburs 24.aprīlis, trešdiena 21:15
Raksti
«Nebalsotājs ir miris karavīrs» un «jārisina, nevis vienkārši jāaizšpaktelē» – Matīsa un Ikstens par...
«Nebalsotājs ir miris karavīrs» un «jārisina, nevis vienkārši jāaizšpaktelē» – Matīsa un Ikstens par vēlētājiem un politiķiem
Lai mudinātu cilvēkus piedalīties Saeimas vēlēšanās, ļoti svarīgi ir apzināties ģeopolitiskos riskus, kas šogad ir lielāki nekā jebkad agrāk, taču sauklis "Krievi nāk!" ir deldēts katrās vēlēšanās un īsti vairs nestrādā. Turklāt bailes kā vienīgā motivācija nav tā labākā alternatīva, jo tās neļauj ķerties pie jautājumiem, kas mums patiešām ir svarīgi, un prasīt no politiķiem atbildību, trīs dienas pirms 14. Saeimas vēlēšanām atzina diskusijas "Kas notiek Latvijā?" dalībnieki. Rīgas Juridiskās augstskolas profesore, politikas zinātņu doktore Vita Matīsa sacīja, ka "šoreiz mēs esam fundamentāli savādākā situācijā", bet politikas zinātņu doktors, profesors Jānis Ikstens norādīja, ka jebkuras problēmas pārvēršana par drošības jautājumu viņam nav pieņemama.
NVO mudina nevilcinoties viest skaidrību par Ukrainas bēgļiem pieejamo atbalstu nākamgad
NVO mudina nevilcinoties viest skaidrību par Ukrainas bēgļiem pieejamo atbalstu nākamgad
Kustība "Gribu palīdzēt bēgļiem"  aicina valdību un Saeimu nekavējoties lemt par izmitināšanas un ēdināšanas nodrošinājuma pagarināšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem, tādējādi dodot bēgļiem skaidru signālu par to, kāds atbalsts būs pieejams pēc šā gada 31. decembra. Biedrība mudina sniegt palīdzību tiem cilvēkiem, kuri Latvijā to meklē šobrīd, kā arī tiem, kuri ir īpaši aizsargājamās grupās, piemēram, bērni, grūtnieces un seniori.
«Paviršība iezagusies» un «aktierspēle švaka» – reklāmas speciālists kritizē politisko partiju priek...
«Paviršība iezagusies» un «aktierspēle švaka» – reklāmas speciālists kritizē politisko partiju priekšvēlēšanu reklāmas
Līdz 14. Saeimas vēlēšanām atlikušas nepilnas desmit dienas. Pieaug arī ielās un sociālajos tīklos redzamo politisko partiju reklāmu skaits. Vērtējot šīs priekšvēlēšanu laika reklāmas kampaņas,  Latvijas Mākslas akadēmijas docents un grafikas dizainers Ivs Zenne saka - tajās redzama paviršība. Speciālists, kurš savulaik veidojis reklāmas vairākiem esošiem un jau likvidētajiem  politiskajiem spēkiem,  raidījuma "Kas notiek Latvijā?" diskusijā sacīja, ka viņaprāt, tikai viena partija šogad konstruktīvi piegājusi savai reklāmas kampaņai.
«Liels grēks» un «balsu pirkšana» – speciālisti peļ politisko spēku izpratni par nodokļu politiku
«Liels grēks» un «balsu pirkšana» – speciālisti peļ politisko spēku izpratni par nodokļu politiku
Politisko spēku programmas, tajā skaitā valdības partiju 4000 zīmju programmas 14. Saeimas vēlēšanām, attiecībā uz iespējamām nodokļu politikas izmaiņām ir visai lakoniskas – tām veltītas tikai atsevišķas tēzes. Šāda pieeja kavē politiskā piedāvājuma pilnvērtīgu izvērtēšanu, trešdien rāidījumā "Kas notiek Latvijā?" pauda Ekonomistu apvienības valdes loceklis Māris Avotiņš un zvērinātu advokātu biroja "Sorainen" partneris Jānis Taukačs.
«Kaķa prasmes» un zaļknābji – Latvijas politikai raksturīgākie trūkumi
«Kaķa prasmes» un zaļknābji – Latvijas politikai raksturīgākie trūkumi
Politiskās partijas ir jāvērtē nevis pēc viņu reklāmas kampaņām, bet gan vadoties no vērtībām un satura, kas atrodams to programmās, taču nereti to izdarīt ir grūti, diskusiju raidījumā "Kas notiek Latvijā?" sacīja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas profesors Juris Rozenvalds.  Turpretim uzņēmējs, Ekonomistu apvienības valdes loceklis Māris Avotiņš norādīja, ka Igaunijā un Ziemeļvalstīs mainās politiķi, taču nemainīgas paliek atslēgas prioritātes, kamēr pie mums, pēc raidījuma vadītāja Jāņa Dombura teiktā, ir tieši otrādi – prioritātes katru reizi tiek piemeklētas pēc vajadzības, bet pie varas esošie nemainās.
Pēc Rīgas domes pieprasījuma Ukrainas bēgļiem piemaksāt par viesnīcām ceturtdaļa tās pametusi
Pēc Rīgas domes pieprasījuma Ukrainas bēgļiem piemaksāt par viesnīcām ceturtdaļa tās pametusi
Sākot no septembra, Ukrainas kara bēgļiem pašiem ir jāpiemaksā starpība starp Latvijas valsts piešķirto izmitināšanas finansējumu un faktiskajām mājokļa izmaksām, ko iepriekš sedza Rīgas pilsētas pašvaldība. Šāds Rīgas domes paziņojums augustā izvietots viesnīcās, kur pašvaldība izmitinājusi bēgļus no Ukrainas, liecina raidījuma "Kas notiek Latvijā?" rīcībā esošā informācija. Pēc Rīgas domes pieprasījuma Ukrainas bēgļiem piemaksāt par viesnīcām aptuveni ceturtdaļa tās jau pametusi. Rīgas dome savā paziņojumā atsaucas uz valdības lēmumu un Ekonomikas ministrijas precizējumu, savukārt ministrijā šai interpretācijai par domes lēmumu nepiekrīt un norāda, ka tiesību normas neparedz bēgļu izmitināšanu saistīt ar viņu iespējām to pašiem līdzfinansēt. Tikmēr ukrainiete Lidija, kura Rīgā ieradusies kā kara bēgle no Kijivas, atzīst, ka veiksmīgi Rīgā atrast dzīvesvietu pašlaik izdodas tikai daļai bēgļu.
«Dati liecina par nopirktiem sekotājiem»: kā politikas jaunpienācējs Mairis Briedis sociālajos tīklo...
«Dati liecina par nopirktiem sekotājiem»: kā politikas jaunpienācējs Mairis Briedis sociālajos tīklos ieguvis miljoniem sekotāju
No partijas "Saskaņa" saraksta gaidāmajās 14. Saeimas vēlēšanās startējošā deputāta kandidāta Maira Brieža atbalstītāju skaits sociālajos medijos šovasar strauji pieauga. Portāla "Delfi" sociālo tīklu profilu satura redaktors Jānis Sildniks raidījumā "Kas notiek Latvijā?" izteica pieņēmumu, ka vismaz daļa no lielā jauniegūto piekritēju skaita ir nopirkti, jo nekas neliecinot, ka bokseris pēkšņi būtu kļuvis tik daudz reižu populārāks. Savukārt citi raidījuma dalībnieki norādīja, ka, viņuprāt, būs interesenti vērot, kā "Saskaņas" vēlētājs Briedi novērtēs, jo, neraugoties uz it kā pieaugošo boksera popularitāti sociālajos tīklos, šīs partijas piekritēji, iespējams, nemaz nesaprot, ko īsti bokseris Briedis dara politikā.
Siguldas mēra Domburam paustais izraisa sašutuma «vētru», pašvaldība atcels Mitrevica aizstāvēto nor...
Siguldas mēra Domburam paustais izraisa sašutuma «vētru», pašvaldība atcels Mitrevica aizstāvēto normu
Jau šonedēļ Siguldas dome no saistošajiem noteikumiem svītros normu, kas paredz, ka pašvaldības apmaksātas brīvpusdienas nepienākas bērniem, kuru vecāki ilgāk nekā divus mēnešus kavējuši nekustamā īpašuma nodokļa nomaksu vai kuru dzīvesvieta deklarēta vecvecāku nekustamajā īpašumā, par kuru izveidojies nekustamā īpašuma nodokļa parāds. To raidījumā "Kas notiek Latvijā?" apliecināja Siguldas pašvaldības pārstāve Dace Preisa.
«Ar tiem nebūs aršana» un «narcisu iezīmes» – psihiatrs, aktrise un komunikācijas eksperti spriež pa...
«Ar tiem nebūs aršana» un «narcisu iezīmes» – psihiatrs, aktrise un komunikācijas eksperti spriež par psiholoģiskajiem trikiem politiķu kampaņās
Politiķu sejas uz autobusiem un māju sienām. Apmaksātas intervijas un "dzīvesstila padomi" drukātajā presē. Raidījuma "Kas notiek Latvijā?" diskusijā aktrise, žurnālisti un komunikācijas eksperti sprieda, vai vēlētājs tiešām izvēlas balstot par tiem, kurus biežāk redz? Psihiatrs Artūrs Utināns norādīja – šāds triks iedarbojas uz cilvēku prātiem, bet, protams, ir tikai viens no rīkiem vēlētāju piesaistīšanai. 
«Būmeris grib būt zūmeris» un «daži jau ir gatava karikatūra» – aktrise, psihiatrs un komunikācijas...
«Būmeris grib būt zūmeris» un «daži jau ir gatava karikatūra» – aktrise, psihiatrs un komunikācijas eksperti par politiķu izdarībām priekšvēlēšanu reklāmās
Politiskās partijas savās aģitācijas kampaņās izmanto dažādas metodes – gan glancētas fotogrāfijas žurnālos, gan "tuvināšanos tautai", rīkojot bezmaksas koncertus un apmeklējot dažādas iestādes un uzņēmumus. Citi cer savus vēlētājus sasniegt, izmantojot "es bildēju sevi" metodi, atsakoties no reklāmu veidotāju komandas un pie pašbilžu taisīšanas ķeroties pašiem. Raidījuma "Kas notiek Latvijā?" diskusijā tās dalībnieki  sprieda par politiķu priekšvēlēšanu kampaņām, cenšoties izskaidrot vienas vai otras metodes iedarbīgumu un saprast, kuru politiķi nevajag attēlot karikatūrā, jo viņš jau tāpat ir smieklīgs.