Kas notiek ar plāniem par Latvijas ekonomikas attīstību?

Arvils Ašeradens, Viktors Valainis, Ilze Indriksone, Andris Kulbergs, Ainārs Šlesers, Andris Bite, Artūrs Zeps

Jānis Domburs 15.maijs, trešdiena 21:15
Raksti
Paldisku gāzes terminālis: par kādu cenu un ar kādām garantijām kopā ar Igauniju un Somiju aizstāt «...
Paldisku gāzes terminālis: par kādu cenu un ar kādām garantijām kopā ar Igauniju un Somiju aizstāt «Gazprom»
Sašķidrinātās gāzes terminālis Paldiskos, visticamāk, tiks veidots kā privātu uzņēmēju komerciāls projekts, bet pirmos divus gadus to, visdrīzāk, finansiāli atbalstīs arī Somija, lai gan lēmums par valstu iesaisti vēl nav pieņemts. “Latvenergo” to pašlaik uzskata par vienīgo projektu, kas reāli ļautu piekļūt papildus LNG gāzes jaudām jau šogad, taču “Conexus Baltic Grid” šajā projektā vēl nav iesaistījies, jo tas ir atkarīgs no Latvijas valdības lēmuma, kura vēl nav, raidījumā “Kas notiek Latvijā?” norādīja “Conexus Baltic Grid” valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss un “Latvenergo” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste.
Pie Skultes «5,2 kilometrus jūrā» vai vienā no lielajām ostām? Par un pret jaunu LNG termināli Latvi...
Pie Skultes «5,2 kilometrus jūrā» vai vienā no lielajām ostām? Par un pret jaunu LNG termināli Latvijā
Terminālu Skultē ir iespējams uzbūvēt ļoti īsā laikā, jo tehniskie nosacījumi tam ir, turklāt iedzīvotāju bažas var kliedēt, izvēloties tam citu vietu krietni tālāk no krasta, raidījumā “Kas notiek Latvijā?” pavēstīja “Skulte LNG Terminal” ģenerāldirektors Renārs Miķelsons. Viņš aicināja uzņemties iniciatīvu un norādīja, ka Skultes terminālis izmaksātu ievērojami lētāk nekā līdzīga projekta realizācija Paldiskos.
Nosaukuma maiņa vai ideju konkurss jaunai jēgai – dažādas versijas «pārformatēt» pieminekli Uzvaras...
Nosaukuma maiņa vai ideju konkurss jaunai jēgai – dažādas versijas «pārformatēt» pieminekli Uzvaras parkā
Uzvaras parkā esošā pieminekļa, kura oficiālais nosaukums ir “Piemineklis Padomju armijas karavīriem – Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem” nosaukumu būtu iespējams nomainīt jau visdrīzākajā laikā, tādēļ Saeimas Ārlietu komisija Rīgas domei nosūtījusi vēstuli ar aicinājumu “lemt par jauna, atbilstoša nosaukuma piešķiršanu būvei atbilstoši tās vēsturiskajam statusam un nozīmei”.
Vai iespējama saliedēta sabiedrība? «Nerunā par šiem krievu cilvēkiem», Z burts profilā un «viņi ir...
Vai iespējama saliedēta sabiedrība? «Nerunā par šiem krievu cilvēkiem», Z burts profilā un «viņi ir beigti»
9.maijs, kā arī attieksme pret Uzvaras pieminekli šķeļ Latvijas sabiedrību, tomēr maz ticams, ka tā nojaukšana vai pat atstāšana esošajā vietā ar citu nosaukumu šo problēmu atrisinās. Tieši informatīvā telpa ir viens no atslēgvārdiem, kas ļautu ar laiku situāciju vērst uz labu un izārstēt “informatīvajā karā smagi cietušos”, ko daļa sabiedrības dēvē par nozombētajiem, raidījumā “Kas notiek Latvijā?” atzina filozofs Igors Gubenko.
Asākie strīdi par 9. maiju «Kas notiek Latvijā?» debatēs: nozombētie cilvēki, empātija, taisnība pie...
Asākie strīdi par 9. maiju «Kas notiek Latvijā?» debatēs: nozombētie cilvēki, empātija, taisnība pie viena nosacījuma
Kopš šā gada 24. februāra, kad Krievija uzsāka karu pret Ukrainu, 9. maija kolektīva atzīmēšana šogad būtu uzskatāma par solidarizēšanos ar agresorvalsti Krieviju – šāda atziņa trešdien, 13. aprīlī, izskanēja publiskajās debatēs “Kas notiek Latvijā?”.  Diskusijā, kuras tēma bija Uzvaras parkā esošā pieminekļa nākotne, 9. maija atzīmēšana un Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju atšķirīgie skatījumi uz šo datumu un Krievijas karu pret Ukrainu, īpaši asus strīdus raisīja tieši jautājums par to, vai un kā šogad būtu pieļaujama 9. maija īpaša atzīmēšana.
Kas mājsaimniecībām tirgos gāzi? «Latvijas gāze»: neprātīgs priekšlikums; «Latvenergo»: rezerves nav...
Kas mājsaimniecībām tirgos gāzi? «Latvijas gāze»: neprātīgs priekšlikums; «Latvenergo»: rezerves nav plānotas
Jau tuvāko mēnešu laikā tā dēvēto saistīto lietotāju, tostarp lielākās daļas mājsaimniecību nodrošināšana ar dabasgāzi var kļūt par “Latvenergo” pienākumu. To trešdien raidījumā “Kas notiek Latvijā?” atklāja Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība), norādot – paredzēts, ka šim nolūkam būs jāveido īpašas rezerves.
Kā līdz rudenim aizvietot Krievijas gāzi? Klaipēdā jaudas rezervētas, Igaunijā termināli plāno novem...
Kā līdz rudenim aizvietot Krievijas gāzi? Klaipēdā jaudas rezervētas, Igaunijā termināli plāno novembrī
Patlaban vienīgais reālais risinājums, kā nodrošināt Krievijas dabasgāzes piegādēm alternatīvas gāzes piegādes Latvijai, ir vēl viena sašķidrinātās gāzes jeb tā dēvētā LNG termināļa izveide Baltijas valstīs visdrīzākajā laikā, proti, līdz šā gada beigām. Visticamāk, tas varētu būt LNG terminālis Igaunijā, Paldiskos, izriet no vairāku diskusijas dalībnieku teiktā trešdien raidījumā "Kas notiek Latvijā?".
Feldmans un Kalvītis par atteikšanos no Krievijas gāzes: «Kremļa bizness» vai «radāt enerģētisko krī...
Feldmans un Kalvītis par atteikšanos no Krievijas gāzes: «Kremļa bizness» vai «radāt enerģētisko krīzi»
Asa vārdu apmaiņa Krievijas dabasgāzes aizstāšanas problemātikai veltītajā raidījuma “Kas notiek Latvijā?” diskusijā trešdien, 6. aprīlī, izvērsās starp Saeimas Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāju Krišjāni Feldmanu un “Latvijas Gāzes” valdes priekšsēdētāju Aigaru Kalvīti. Feldmans viņam pārmeta Kremļa biznesa interešu īstenošanu, tikmēr  Kalvītis aicināja Saeimas deputātu nemētāties ar politiskiem lozungiem un paskatīties pašam uz sevi.
«Kazahstānas kravas» un «vilcieni uz Eiropas sliedēm» – uzņēmēji un Linkaits prognozē pārmaiņas tran...
«Kazahstānas kravas» un «vilcieni uz Eiropas sliedēm» – uzņēmēji un Linkaits prognozē pārmaiņas tranzītā kara ietekmē
Latvija ir veiksmīgi ievadījusi sarunas ar Kazahstānu par tās tranzītu caur mūsu ostām, kas lielā mērā varētu kompensēt kravu plūsmu kritumu no Krievijas un Baltkrievijas, taču problēma ir faktā, ka dzelzceļa pārvadājumi no Kazahstānas šķērsotu Krieviju, kas ir neprognozējama. Šajā situācijā ļoti svarīgi ir integrēt Baltijas dzelzceļa sistēmu kopīgajā Eiropas tīklā, “uzliekot mūsu vilcienus uz Eiropas platuma sliedēm”, to diskusiju raidījumā “Kas notiek Latvijā?” atzina uzņēmēji un satiksmes ministrs.