Ivars Soikāns

"Latgales Laiks" žurnālists un LSM.lv autors Latgalē

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
Eigims noliedz kukuļa pieprasīšanu
Eigims noliedz kukuļa pieprasīšanu
Bijušais Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija") neatzīst vainu viņam inkriminētajās apsūdzībās par kukuļa pieprasīšanu.
Bijusī Daugavpils izpilddirektore: Skumji, ka ziņas par pilsētu cilvēki sāk uztvert ar smīnu
Bijusī Daugavpils izpilddirektore: Skumji, ka ziņas par pilsētu cilvēki sāk uztvert ar smīnu
Aizvadītais gads Daugavpilī iezīmējies ar biežajām varas maiņām. Kopš jaunā pašvaldības sasaukuma pilsētā jau divas reizes no amata gāzts domes priekšsēdētājs. Pēdējo reizi domes vadītājs no amata atbrīvots pirms nepilna mēneša. Izmaiņas domes vadībā raisījušas ne vien rezonansi presē un sabiedrībā, bet arī nopietni ietekmējis gan Daugavpils reputāciju, gan pašvaldības darbu. Kamēr trīs varas partijas Daugavpilī atkal dala, kam pienākas mēra krēsls otrajā lielākajā Latvijas pilsētā, pagaidām tas stāv tukšs. Ilggadējā Daugavpils domes darbiniecei, bijusī izpilddirektore Inga Goldberga atzīst - ir skumji, ka ziņas par pilsētu cilvēki sāk uztvert ar smīnu.  
Dome Daugavpils slimnīcai piešķir 670 000 eiro, daļu izmaksās prēmijās
Dome Daugavpils slimnīcai piešķir 670 000 eiro, daļu izmaksās prēmijās
Daugavpils pilsētas domes deputāti ar balsu vairākumu atbalstījuši 670 000 eiro piešķiršanu Daugavpils reģionālajai slimnīcai. No šiem līdzekļiem 370 000 eiro plānots izmantot ārstniecības iestādes darbinieku prēmēšanai. Līdzīgas prēmijas līdz šim izmaksātas arī pārējo pašvaldības kapitālsabiedrību darbiniekiem. Pārējie 300 000 eiro tiks novirzīti slimnīcas darbības nodrošināšanai.
Latgali šosezon apmeklējis pusotrs miljons tūristu
Latgali šosezon apmeklējis pusotrs miljons tūristu
Jauni velo maršruti, esošo lielo tūrisma objektu piedāvājumu attīstīšana un vēl nebijušu un netradicionalu objektu, kā, piemēram, Laimes muzejs, atklāšana, kā arī siltā un neierasti garā vasara ir veicinājusi tūristu skaita pieaugumu Latgalē. Aizvadītajā sezonā Latvijas austrumu reģionu apmeklējuši 1,5 miljoni tūristu.
Daugavpilieši ziemu gaida ar bažām: apkures sadārdzināšanās draud ar jauniem parādiem
Daugavpilieši ziemu gaida ar bažām: apkures sadārdzināšanās draud ar jauniem parādiem
Daudzi daugavpilieši aukstā laika iestāšanos gaida ar bažām, un ne bez iemesla. Siltumenerģijas tarifs pilsētā kopš aizvadītās apkures sezonas beigām no 48 eiro par vienu megavatstundu (MWH) ir pieaudzis līdz 63 eiro par MWH. Tādējādi Daugavpils siltumenerģijas tarifs kļuvis par vienu no dārgākajiem valstī, radot bažas, ka kāpums varētu izraisīt lietotāju parāda palielināšanos. Kas veicinājis straujo siltumenerģijas tarifa kāpumu, vai no tā varēja izvairīties un kas šajā apkures sezonā sagaida daugavpiliešus, centās noskaidrot Latvijas Radio.
Lāčplēsis vēlas visu partiju sadarbību Daugavpilī; Elksniņš - ārkārtas vēlēšanas
(papildināts)
Lāčplēsis vēlas visu partiju sadarbību Daugavpilī; Elksniņš - ārkārtas vēlēšanas (papildināts)
Koalīcijas vienošanās starp "Latgales partiju" un "Mūsu partiju" Daugavpils pilsētas domē vairāk neeksistē, to pirmdien preses konferencē apstiprināja "Latgales partijas" deputāti.  Lai pašvaldība varētu funkcionēt, "Latgales partijas" deputāts Jānis Lāčplēsis piedāvā sadarboties visām trim partijām, bet domes opozicionārs Andrejs Elksniņš ("Saskaņa") uzskata, ka vienīgā izeja ir ārkārtas vēlēšanas. Savukārt Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims ("Mūsu partija") pagaidām nesaredz draudus mēra krēsla saglabāšanā.
Daugavpils pilsētas domē brūk koalīcija
Daugavpils pilsētas domē brūk koalīcija
Daugavpils domē izskanējuši pilsētas varas apvērsuma piedāvājumi. Šonedēļ divām domes komitejām nomainījusies vadība. Iekšējo nesaskaņu dēļ esošā Daugavpils pašvaldības koalīcija, ko veidoja domes priekšsēdētāja Riharda Eigima vadītās “Mūsu partijas” četri deputāti un seši deputāti no “Latgales partijas”, esot sabrukusi.
Latgalē liela reemigrantu interese par atbalstu biznesa sākšanai Latvijā
Latgalē liela reemigrantu interese par atbalstu biznesa sākšanai Latvijā
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izsludinājusi biznesa ideju konkursu reemigrantiem saimnieciskās darbības uzsākšanai reģionos. No kopumā konkursam atvēlētajiem 180 tūkstošiem eiro, Latgalei pieejami 36 tūkstoši, kas ļaus atbalstīt vismaz četras uzņēmējdarbības idejas. Interese no ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem par iespēju uzsākt biznesu dzimtenē ar valsts atbalstu esot liela.
Šogad labu ražu sola vīnogu audzētājiem
Šogad labu ražu sola vīnogu audzētājiem
Šī vasara ir pateicīga vīnogām, jo ir karsta. Savukārt to, kāda būs slimību intensitāte, rādīs laikapstākļi tuvāk ražas novākšanas laikam, parasti tas ir augusts – septembris. Daugavpils novada Višķos saimnieks Dmitrijs Oļehnovičs izaudzējis pat tonnu vīnogu. Tik lielas ražas ienākšanos vīnogu audzēšanas entuziasts skaidro ar savu pieredzi, laika apstākļiem un vīnogu šķirni.
Daugavpilī tūristiem varētu atvērt padomju laika civilās aizsardzības bunkuru
Daugavpilī tūristiem varētu atvērt padomju laika civilās aizsardzības bunkuru
Daugavpils pilsētas pašvaldībā apsver iespēju izveidot jaunu apskates objektu no Iekšlietu ministrijas pārņemtā padomju laika civilās aizsardzības bunkurā. Savulaik tas ticis būvēts kā objekts, kurš var darboties ķīmiskā un radioaktīvā piesārņojuma apstākļos, bet tagad tas ir pamests un neizmantots. Pilsētnieki un tūrisma pārstāvji ideju par jaunu tūrisma objektu atzīst par labu, tikmēr pašvaldība organizēs īpašu darba grupu, lai apzinātu objektā nepieciešamos ieguldījumus.
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd