Gatis Līdums

LTV raidijuma "Saknes debesīs" vadītājs

Apskatīt autora rakstus: Latviski

Ārpus ētera
Gatis Līdums: Par prezidentu, kurš būs
Gatis Līdums: Par prezidentu, kurš būs

Pirms esat sākuši lasīt šo, man ir jābūt godīgam un jāpasaka, par ko tas būs un par ko nē. Tas būs par mācītāju Latvijas prezidenta amatā. Šis nebūs analītisks vai akadēmisks raksts. Tā būs subjektīva refleksija. Un, ak vai! - tas nebūs raksts no vienas barikāžu puses vai grāvja. Tā būs refleksija no ceļa vidus. Ceļa vidus gājējiem politikā un sabiedriskajā dzīvē, īpaši Latvijā, ir visgrūtāk, jo pa viņiem visu laiku met un arī trāpa tie vieni, kuri sēž vienā grāvī ceļa malā, un tie otri, kuri satupuši pretējās ceļmalas grāvī. Nu bet nekas - mēģināts nav zaudēts.

Gatis Līdums: Klusums, kas maina
Gatis Līdums: Klusums, kas maina

Šobrīd ir klusums pirms Lieldienām. Klusais laiks, ciešanu laiks, gavēņa laiks kristīgajā tradīcijā un lielais pirmsatmodas laiks dabā - vismaz mūsu platuma grādos. Tāds kā klusums pirms kaut kā, kas notiks.

Gatis Līdums: Par cilvēkiem
Gatis Līdums: Par cilvēkiem

Jaunais LTV raidījums „Saknes debesīs” ir raidījums par reliģiju un ētiku. Taču par reliģiju runāt ir grūti, jo cilvēks kā homo religiosus ir reliģisks pēc konstrukcijas un dizaina. Kā tāds viņš vai viņa sevi izjūt kā ekspertu saistībā ar reliģiskajiem jautājumiem. Sajuties kā eksperts, cilvēks arī uzvedas kā eksperts. Tas ir pavisam saprotami. Tikai pastāv kāda nianse. Eksperta rokās ir ielikts visai daudz. Tajā skaitā atbildība par tiem, kurus viņš “ekspertē”, kuru dēļ viņš “ekspertē” un, kuru vārdā viņš uzstājas kā eksperts.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd