Fotorecepte. Uz ugunskura gatavots medījuma gaļas borščs soli pa solim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 1 mēneša.

Ar kārtīgu atpūtu dabā bieži vien roku rokā iet arī bagātīga maltīte, tāpēc daudzi iecienījuši lielā čuguna katlā uz ugunskura gatavotas zupas, kuru tapšanā var iesaistīt arī pārējos. LSM.lv piedāvā fotorecepti sātīgai un sildošai gaļas zupai ar marinētām bietēm un skābētiem kāpostiem.

Nepieciešams:

  • 1-1,5 kilogrami meža dzīvnieku (var izmantot dažādus medījumus) vai liellopa gaļas ar kauliem
  • kilograms kartupeļu
  • 3-4 vidēji lieli burkāni
  • 3-4 vidēji lieli sīpoli
  • 900 grami skābetu kāpostu
  • 650 grami marinētu biešu
  • viens ķiploks
  • 450 grami tomātu pastas
  • sāls, pipari, lauru lapas un citas garšvielas pēc garšas.

Pagatavošana:

1. No gaļas vāra buljonu. Samet katlā kaulainos gaļas gabalus. Pārlej ar ūdeni tā, lai ūdens divkārt pārsedz gaļu. Buljonam vāroties, ik pēc brīža nokāš putas.  

2. Pēc apmēram stundas vārīšanās buljonam pievieno pusapļos sagrieztus sīpolus un sagrieztas ķiploku daiviņas.

3. Kaulainos gaļas gabalus vāra līdz gaļa atdalās no kaula. Kad tas noticis, gaļu sagriež mazākos gabalos un liek atpakaļ katlā. Jāņem gan vērā, ka buljons netop acumirklī, tāpēc ir vērts sarūpēt arī uzkodas, lai ēdājiem zupu sagaidīt būtu vieglāk.

4. Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus – ripiņās. Pievieno zupai.

5. Liek klāt arī garšvielas, lauru lapas un melno piparu graudus pēc patikas. Vāra aptuveni 40 minūtes vai līdz burkāni un kartupeļi palikuši mīksti. 

6. Katlā met iekšā skābētus kāpostus, marinētas bietes. Pievieno tomātu pastu. Var pielikt arī zaļumus – dilles, lokus, pētersīļus – pēc garšas. 

7. Zupu kārtīgi samaisa, atstāj vārīties uz mazas uguns un ļauj ievilkties. 

8. Var pasniegt ar skābo krējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti