Ziņas
FOTO: Rīgā atklāj Ukrainas bēgļiem pielāgotu ēku
(papildināts)
FOTO: Rīgā atklāj Ukrainas bēgļiem pielāgotu ēku (papildināts)
Rīgā atklāta Ukrainas bēgļu izmitināšanai paredzēta ēka, kurā varēs uzturēties līdz 125 personām. Jaunā izmitināšanas vieta ir sociālā dzīvojamā māja, kurā pērn izremontēts ēkas 2. un 3. stāvs, lai varētu ilgtermiņā izmitināt patvēruma meklētājus no Ukrainas. Līdz šim Rīgā ukraiņu izmitināšana nodrošināta tikai ārpakalpojumā, bet jaunās pašvaldības telpas ļaus atkal bēgļus izmitināt arī ilgākā periodā.
Robežsardzes šefs: Migrantu pieplūdums uz Baltkrievijas robežas – atriebība par Latvijas lēmumiem
(p...
Robežsardzes šefs: Migrantu pieplūdums uz Baltkrievijas robežas – atriebība par Latvijas lēmumiem (papildināts)
Uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju atkal palielinājies migrantu pieplūdums – aizvadītajā nedēļas nogalē novērsti vairāk nekā 100 cilvēku mēģinājumi nelegāli iekļūt Latvijā. Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts to vērtē kā apzinātu kaimiņvalsts politiku – virzīt migrantus uz Latviju, atriebjoties par pieņemtajiem lēmumiem, tostarp aizliegumu Latvijā iebraukt automašīnām ar Baltkrievijas numurzīmēm.
Kurš kandidēs Baidena vietā? Herisas konkurenti un viceprezidenta kandidāti
(papildināts)
Kurš kandidēs Baidena vietā? Herisas konkurenti un viceprezidenta kandidāti (papildināts)
Džo Baidenam izstājoties no cīņas par nākamā ASV prezidenta amatu, par reālāko demokrātu kandidāti kļuvusi tagadējā ASV viceprezidente Kamala Herisa. Viņu izvirzīt augustā gaidāmajā Demokrātu partijas konventā aicinājis arī Baidens. Jau izskanējušas vairākas versijas, kurš varētu būt Herisas virzītais ASV viceprezidenta kandidāts. Vienlaikus arī Herisas nominācija nav garantēta, un tie paši, kuri tiek minēti kā viņas cīņu biedri, iespējams, varētu būt arī Herisas konkurenti. 
Kā Kremlis izmanto slavenības savā propagandā
Kā Kremlis izmanto slavenības savā propagandā
Pasākumu sezona rit pilnā sparā, taču ir virkne ārzemju mākslinieku, kuriem Latvijā iebraukt ir liegts, jo viņi atrodas nevēlamo personu sarakstā. Kā viens no pamatojumiem, lai kāds tiktu iekļauts šajā sarakstā, ir tieša vai netieša atbalsta paušana Krievijas agresijai Ukrainā – ar mākslinieka izteikumiem, darbībām vai attiecībām ar Krievijas valdību.
Ārpolitikas pētnieks: Herisa būtu loģiska izvēle demokrātu kandidatūrai ASV prezidenta amatam
(papil...
Ārpolitikas pētnieks: Herisa būtu loģiska izvēle demokrātu kandidatūrai ASV prezidenta amatam (papildināts)
Pēc ASV prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no cīņas par nākamā ASV prezidenta amatu Demokrātu partijai loģiska izvēle būtu ASV viceprezidentes Kamalas Herisas kandidatūra, intervijās LTV raidījumā "Rīta Panorāma" un Latvijas Radio komentēja Ģeopolitikas pētījumu centra direktors, Hārvarda universitātes viespētnieks Māris Andžāns.
Lielākās Latvijas bankas uz filiāļu atjaunošanu reģionos raugās skeptiski
Lielākās Latvijas bankas uz filiāļu atjaunošanu reģionos raugās skeptiski
Finanšu pakalpojumu pieejamība iedzīvotājiem un uzņēmumiem ir Latvijas Bankas prioritāte. Viens no ierosinājumiem ir banku klātesamības atgriešana mazpilsētās. Šādus grozījumus Kredītiestāžu likumā Saeima turpinās skatīt rudenī. Tāpat paredzēts saglabāt bankomātu tīklu līdzšinējā apjomā, kā arī no nākamā gada iedzīvotāji varēs norēķināties par pirmās nepieciešamības precēm arī tad, ja īslaicīgi nebūs pieejama karšu infrastruktūra. Lielākās bankas uz filiāļu atjaunošanu gan raugās skeptiski.
Bērns ar autismu pēc gada rindā vairs nevar saņemt valsts palīdzību – esot par vecu
Bērns ar autismu pēc gada rindā vairs nevar saņemt valsts palīdzību – esot par vecu
Gandrīz gadu gaidot īpašu palīdzības programmu bērniem ar autismu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) Rīgā, kāda maza zēna vecāki saņēmuši ziņu, ka viņu dēlam tā vairs nepienākas. Arguments – esot gaidītāju sarakstā, viņam apritējuši četri gadi. Bet agrīnā intervence, kā sauc šo speciālistu komandas atbalstu, vislabāk darbojas līdz četru gadu vecumam. Vecāki uzsver, ka slimo bērnu ģimenes jau regulāri ir lūdzēju un gaidītāju lomā. Bet jaunā kārtība viņiem liek justies vēl sliktāk. Slimnīcā gan šo sauc par pārpratumu.
Zemgales vidusskolā matemātikas eksāmenu nenokārto lielākā daļa
Zemgales vidusskolā matemātikas eksāmenu nenokārto lielākā daļa
Eksāmenu un izlaidumu laiks ir aiz muguras. Daudziem Zemgales vidusskolas skolēniem tas nesis nepatīkamu pārsteigumu. Vairāk nekā puse 12. klašu audzēkņu nav bijuši spējīgi nokārtot matemātikas eksāmenu un iegūt vismaz 15%. Kopējie rezultāti Latvijā vēl nav apkopoti, jo turpinās apelācijas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd