Ziņas
Saeimas komisijā neatbalsta zemāku kriminālatbildības iestāšanās slieksni par nelikumīgu finansējumu...
Saeimas komisijā neatbalsta zemāku kriminālatbildības iestāšanās slieksni par nelikumīgu finansējumu partijām (papildināts)
Saeimas Juridiskajā komisijā neatbalsta ieceri, ka partijas nelikumīgas finansēšanas gadījumā kriminālatbildība jānosaka jau pie krietni mazākām summām, nekā šobrīd likumā noteikts. Izmaiņas Krimināllikumā piedāvāja Tieslietu ministrija (TM), un tās otrdien, 23. aprīlī, bija nonākušas līdz vērtēšanai Saeimas komisijā. Kā TM pamato vajadzību slieksni mazināt, un kāpēc tam nebija atbalsta?
Vēsturisks lēmums: Latvijas skolās no 2026./2027. mācību gada jāsāk atteikties no krievu valodas kā...
Vēsturisks lēmums: Latvijas skolās no 2026./2027. mācību gada jāsāk atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas (papildināts)
Skolās no 2026./.2027. mācību gada sāks pakāpeniski atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves pamatizglītībā, to paredz otrdien, 23. aprīlī, valdībā akceptētās izmaiņas Ministru kabineta noteikumos "Par valsts pamatizglītības standartu un pamatizglītības programmu paraugiem". Skolām noteikts pienākums krievu valodu pakāpeniski aizstāt ar vienu no Eiropas Savienības (ES) oficiālajām valodām. 
PVD: Tirgotāji bieži maldina patērētājus par augļu un dārzeņu izcelsmi
PVD: Tirgotāji bieži maldina patērētājus par augļu un dārzeņu izcelsmi
Veicot pastiprinātu svaigu dārzeņu, augļu un ogu kontroli, mēneša laikā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pārbaudījis vairāk nekā 390 pārtikas tirdzniecības uzņēmumus, 40% gadījumu konstatējot pārkāpumus, kas galvenokārt saistīti ar patērētāju maldināšanu par produktu izcelsmes valsti, kā arī produktu kvalitāti, informēja dienestā.
Eksperti: Jābūt diskusijām augstākā līmenī par vadītāju izvēli valsts pārvaldē
Eksperti: Jābūt diskusijām augstākā līmenī par vadītāju izvēli valsts pārvaldē
Pēdējo divu nedēļu laikā divi augsta līmeņa konkursi beigušies bez rezultāta – nav izraudzīts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors, savukārt Rīgas domnieku vairākums neatbalstīja bijušās Valsts vides dienesta vadītājas Elitas Baklānes-Ansbergas apstiprināšanu pilsētas izpilddirektora vietnieka amatā, lai arī viņa bija uzvarējusi pašvaldības izsludinātajā konkursā. Abos gadījumos ir aizdomas par politisku lēmumu klātbūtni lēmumu pieņemšanā un tie pievēruši plašas sabiedrības uzmanību.
Saeimas komisijā izskan atbalsts iecerei par pesticīdu lietošanu informēt 100 metrus no lauka dzīvoj...
Saeimas komisijā izskan atbalsts iecerei par pesticīdu lietošanu informēt 100 metrus no lauka dzīvojošos
Kādā attālumā no lauku mājām noteikt pesticīdu lietošanas aizliegumu, par to diskutēja Saeimas Vides apakškomisijā. No deputātiem izskanējis atbalsts iecerei, ka zemes īpašniekiem par pesticīdu lietošanu būs jāinformē iedzīvotāji, kas dzīvo līdz 100 metriem no apstrādājamā lauka un vēlas šādas ziņa saņemt. Tāpat iepriekš apspriests arī priekšlikums par attālumu, kādā no lauku mājām pesticīdus nedrīkstētu lietot vispār. Iesaistoties diskusijās Ārstu biedrībai, tā aicina šo joslu noteikt plašāku.
Ukrainas partneri cenšas pasteidzināt militārās palīdzības piegādi
Ukrainas partneri cenšas pasteidzināt militārās palīdzības piegādi
Pēc ASV Pārstāvju palātas pozitīvā balsojuma par palīdzību Ukrainai otrdien gaidāms balsojums arī Senātā, kam vēlāk sekos arī prezidenta Džo Baidena paraksts. Tad ilgi gaidītā palīdzība šonedēļ varētu uzsākt ceļu uz Ukrainu. Tikmēr par iespējām nodrošināt plašāku palīdzību Ukrainai domā arī Eiropas valstis. Piemēram, Lielbritānijas premjers Riši Sunaks otrdien izziņos rekordlielu militārās palīdzības paketi Ukrainai 580 miljonu eiro apjomā.
Jēkabpils novadā pie Zasas pārbūvēs grants ceļa posmu, ieklās asfaltbetonu
Jēkabpils novadā pie Zasas pārbūvēs grants ceļa posmu, ieklās asfaltbetonu
Jēkabpils novadā reģionālā autoceļa Ilūkste (Virsaiši)–Bebrene–Birži (P72) grants seguma posmu no pagrieziena uz Mazslati līdz Zasai (41,95.–51,91. km) sāk pārbūvēt par asfaltbetona ceļu. Būvdarbi tur turpināsies līdz 2025. gada vasarai, informēja valsts SIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).
ANO aģentūras darbībā nesaskata saistību ar palestīniešu teroristiem
ANO aģentūras darbībā nesaskata saistību ar palestīniešu teroristiem
ANO palestīniešu aģentūras darbības pārskata grupa savā ziņojumā konstatējusi dažas "ar neitralitāti saistītas problēmas", taču norādīja, ka Izraēlai ir jāsniedz pierādījumi, kas pamatotu apgalvojumus, ka aģentūras darbinieki ir teroristisku organizāciju biedri.
«Esam drusku sajukuši prātā ar procedūrām un birokrātiju». Prezidents kritizē norises ap LIAA direkt...
«Esam drusku sajukuši prātā ar procedūrām un birokrātiju». Prezidents kritizē norises ap LIAA direktora meklējumiem
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs saredz vairākas problēmas, ko uzrāda Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora meklējumi. Lai gan ministram ir tiesības noraidīt piedāvātos kandidātus, šādam solim būtu vajadzīgs labs pamatojums. Savukārt neizpratni raisa tas, ka ministram neļauj zināt citus amata konkursa kandidātu vārdus, ko prezidents saista ar pārlieku birokrātiju.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd