Diagnoze vēzis
Eiropas vēža pacienti prasa politiķiem mazināt nevienlīdzību slimības ārstēšanā
Eiropas vēža pacienti prasa politiķiem mazināt nevienlīdzību slimības ārstēšanā
Iespējas izārstēties no vēža un turpināt kvalitatīvu dzīvi ne visās Eiropas valstīs ir vienlīdzīgas un pašsaprotamas. Nevienlīdzība izpaužas galvenokārt naudas daudzumā, no kā atkarīga arī savlaicīga diagnostika un mūsdienīgu zāļu esamība, uzsver vēža pacienti. Šodien Rīgā notika Eiropas valstu vadošās vēža pacientu organizācijas kongress, kurā arī Latvijas politiķiem tika pieprasīts mazināt nevienlīdzību vēža aprūpē. 
Redzēt Parīzi un mirt? Nē, dzīvot! «Diagnoze - vēzis» ceturtā dienasgrāmata
Redzēt Parīzi un mirt? Nē, dzīvot! «Diagnoze - vēzis» ceturtā dienasgrāmata
Agrs rīts. Eirotuneļa iebraukšanas vietā Anglijas pusē tikai daži auto, robežsargs māj ar roku, ka visiem jādodas uz pārmeklēšanu, kas izpaužas kā formāla mašīnu apstaigāšana un apgrābstīšana. “Meklē narkotikas,” paskaidro Kriss, kurš saskatījies dokumentālās filmas. Esam pusstundu ātrāk, bet pusaizmigušie robežsargi māj, lai brauc uz priekšu, biļetē norādītais laiks interesē tikai automātisko auto atpazīšanas sistēmu.
Pirmā ķīmijterapija. «Diagnoze - vēzis» otrā dienasgrāmata
Pirmā ķīmijterapija. «Diagnoze - vēzis» otrā dienasgrāmata
Žurnāliste un sabiedrisko mediju autore Lielbritānijā Ilze Kalve akcijai "Diagnoze - vēzis" uztic stāstu par to, kā cīnās par savu veselību. Ilzei pirmajā dienasgrāmatas ierakstā atklāja, kā uzzinājusi par savu diagnozi, kas ļāvis to laicīgāk konstatēt, un salīdzina ārstēšanos Latvijā un Lielbritānijā. Savā otrajā ierakstā Ilze stāsta par pirmo ķīmijterapijas reizi Lielbritānijā. Viņai tādas paredzētas sešas - visas vasaras garumā.
Pacientu cīņu ar vēzi kavē katastrofāls medmāsu trūkums
Pacientu cīņu ar vēzi kavē katastrofāls medmāsu trūkums
Onkoloģijas ārstēšanā Latvijā darbojas nevis „zaļais koridors”, bet gan „zaļie vārti”. Proti, ja ir aizdomas par onkoloģisku saslimšanu, pacientam tiek nodrošināta pieejamība ātrai diagnozei, taču turpmākajā ārstēšanas procesā parādās daudzi ierobežojumi. Par to otrdien, 21. maijā, sprieda Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē. Eksperti pauž īpašu satraukumu par kvalificētu speciālistu un katastrofālu medicīnas māsu trūkumu, kas atstāj negatīvu iespaidu uz pacientu iespējām saņemt kvalitatīvu un ātru palīdzību cīņā ar vēzi.
Izraēlas klīnikā mirusi Latvijā piecus gadus vēzi ārstējusī Solvita
Izraēlas klīnikā mirusi Latvijā piecus gadus vēzi ārstējusī Solvita
Pirmdien, 20. maijā, mūžībā devusies Solvita Badūne – onkoloģijas paciente, kura savā stāstā par piecus gadus ilgo un smago cīņu ar vēzi, dalījās LTV īpašajā akcijā “Diagnoze - vēzis”. Pēdējos divus gadus Solvita ar ziedotāju atbalstu konsultējās un ārstējās klīnikā Izraēlā – regulāri tur devās arī uz ķīmijterapiju. Pēdējo izmeklējumu laikā tika atklātas metastāzes arī mugurkaulā un ārsti ieteica steidzamu ārstēšanu ar jaunām zālēm un starošanu ar VMAT metodi, kas ļauj maksimāli precīzi apstarot metastāzes, taču Solvitu bija skārusi sepses infekcija, no kuras jaunā sievietes neatguvās un Izraēlas klīnikā mira. Izsakām visdziļāko līdzjūtību Solvitas ģimenei un draugiem.
Viņš uzticējās ārstiem. Rudītes stāsts par tēva mokām cīņā ar vēzi
Viņš uzticējās ārstiem. Rudītes stāsts par tēva mokām cīņā ar vēzi
Rudītes zvans uz LTV akcijas “Diagnoze vēzis” telefonu pienāca maija sākumā. Latvija gatavojās 4. maija svētkiem un tam sekojošajām brīvdienām, bet Rudīte un viņas mamma organizēja tēta bēres. Rudīte jau vairāk nekā 10 gadus dzīvo Francijā, bet pēdējo mēnešu laikā bieži mērojusi ceļu uz Latviju – lai glābtu savu tēti. Viņas stāsts ir par veselības aprūpes sistēmu kopumā – kur  viena ārsta neizdarība un kāda cita neieinteresētība vai aizbildināšanās ar sistēmu – sak, visu esam izdarījuši -, konkrētu cilvēku ar smagu diagnozi nolemj mokošai nāvei, bet viņa tuviniekus - ārprātīgiem pārdzīvojumiem. 
Mani izglāba Latvijas maksas medicīna. Žurnālistes Ilzes Kalves stāsts
Mani izglāba Latvijas maksas medicīna. Žurnālistes Ilzes Kalves stāsts
"Varu diezgan droši apgalvot, ka mani ir izglābusi Latvijas medicīna. Maksas, protams. Anglijā būtu par brīvu, taču tur viss notiek neiedomājami lēni," dienasgrāmatas ierakstā vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) autore Lielbritānijā Ilze Kalve. Viņa akcijai "Diagnoze - vēzis" uztic stāstu par to, kā cīnījās par savu veselību, pat nenojaušot, ka ir slima. Ilzei tagad ir arī iespēja salīdzināt medicīnisko palīdzību Latvijā un Lielbritānijā.
Labdarības koncertā «Vienoti par iespēju» onkoloģijas pacientiem saziedots mazāk par pusi no nepieci...
Labdarības koncertā «Vienoti par iespēju» onkoloģijas pacientiem saziedots mazāk par pusi no nepieciešamā
Otrdien, 7. maijā, “Arēnā Rīga” emocionālā gaisotnē jau otro reizi norisinājās labdarības koncerts smagi slimu cilvēku atbalstam – “Vienoti par iespēju!”. Koncerta laikā tika saziedoti 103 609,77 eiro, kas palīdzēs nodrošināt finansiālu atbalstu 12 onkoloģijas slimniekiem, informēja Latvijas Televīzijas pārstāvji. Koncerta mērķis bija palīdzēt 12 onkoloģiskajiem pacientiem viņu dzīves grūtākajā brīdī un savākt līdzekļus viņu ārstniecībai. Kopumā bija nepieciešami 271 836,44 eiro.
VIDEO:  Labdarības koncerts «Vienoti par iespēju!»
VIDEO: Labdarības koncerts «Vienoti par iespēju!»
Otrdien, 7. maijā “Arēnā Rīga” jau otro reizi norisinājās Latvijā populāru mūziķu, “Ziedot.lv” un Latvijas Televīzijas kopīgi organizētais labdarības koncerts smagi slimu cilvēku atbalstam – “Vienoti par iespēju!”. Koncerta mērķis bija palīdzēt 12 onkoloģiskajiem pacientiem viņu dzīves grūtākajā brīdī un savākt līdzekļus viņu ārstniecībai. Kopumā nepieciešami 271 836,44 eiro.
Latvijas Televīzija aicina labdarības koncertā ziedot vēža slimnieku atbalstam
Latvijas Televīzija aicina labdarības koncertā ziedot vēža slimnieku atbalstam
Pašlaik vēl rit pēdējie sagatavošanas darbi, bet jau otrdien, 7. maijā, vakarā “Arēnā Rīga” un Latvijas Televīzijas ekrānos būs skatāms labdarības koncerts “Vienoti par iespēju”. Tajā populāri Latvijas mūziķi kopā ar ziedot.lv  un Latvijas Televīziju aicinās ziedot vēža slimnieku atbalstam.