Sports / Vieglatlētika
Vieglatlēti olimpiskajām spēlēm varēs kvalificēties pēc rezultāta un vietas rangā
Vieglatlēti olimpiskajām spēlēm varēs kvalificēties pēc rezultāta un vietas rangā
Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) apstiprināja kvalificēšanās sistēmu un normatīvus dalībai 2020.gada Tokijas Olimpiskajās spēlēs, kas paredz iespēju sportistiem olimpiešu vidū iekļūt gan pēc sasniegtā rezultāta, gan vietas nesen iedibinātajā IAAF rangā, pirmdien informēja Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).
VIDEO: Mārai Grīvai 10.vieta tāllēkšanā Eiropas čempionātā, Bukša sprintā tiek pusfinālā
(papildināt...
VIDEO: Mārai Grīvai 10.vieta tāllēkšanā Eiropas čempionātā, Bukša sprintā tiek pusfinālā (papildināts)
Māsas Māra un Lauma Grīvas sestdien Skotijas pilsētā Glāzgovā Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās netika tālāk par priekšsacīkstēm tāllēkšanā, iegūstot attiecīgi 10. un 15.vietu. Sindija Bukša pārvarēja priekšsacīkstēs 60 metru distancē un kvalificējās pusfinālam, bet tālāk par priekšsacīkstēm 60 metru barjerskrējienā netika Kristaps Sietiņš. Sacensību rīta sesiju tiešraidē var redzēt LTV7 un replay.lv.
Ikauniece piektā pirms izšķirošajām divām daudzcīņas disciplīnām; Vaičule labo 1976. gada Latvijas r...
Ikauniece piektā pirms izšķirošajām divām daudzcīņas disciplīnām; Vaičule labo 1976. gada Latvijas rekordu (papildināts)
Skotijas pilsētā Glāzgovā piektdien tieka dots starts Eiropas vieglatlētikas čempionātam telpās, kur pirmajā dienā starts paredzēts sešiem no kopumā desmit Latvijas čempionāta dalībniekiem. Pēc dienas pirmā cēlien Laura Ikauniece ieņem piekto vietu pieccīņā, tomēr rezultāti līdz pat otrajai vietai ir ļoti blīvi. Atlikušās disciplīnas paredzētas vakara sesījā. Tikmēr vairāk nekā 40 gadus vecu Latvijas rekordu 400 metru kvalifikācijā laboja Gunta Vaičule. Kvalifikācijas pārvarēja arī Jānis Leitis un Līga Velvere.
Maratona rekordiste Redklifa: Gribai jānāk no katra paša
Maratona rekordiste Redklifa: Gribai jānāk no katra paša
Kopš 2006. gada, kad “TET Rīgas maratona” organizētājs Aigars Nords vēlējās uztaisīt foršus mačus pašiem sev, pagājuši 13 gadi, un šajā laikā daudz kas ir mainījies. Gadu no gara Rīgas maratons ieņem aizvien lielāku nozīmi skrējēju dzīvē un arī starptautiski sāk aizvien vairāk sevi pieteikt.
Prokopčuka pirmoreiz Rīgas maratonā skries pilnu klasisko distanci
Prokopčuka pirmoreiz Rīgas maratonā skries pilnu klasisko distanci
Latvijas titulētākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka 19.maijā veiks pilnu klasisko distanci "Tet" Rīgas maratonā, kas ieguvis augstāko Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Zelta kvalitātes marku, piektdien paziņoja organizatori. Prokopčuka Rīgas maratonā līdz šim ir skrējusi tikai pusmaratonu.
Drīz pēc Eiropas čempionāta Latvijas vieglatlētika varētu tikt pie jauna vadītāja
(papildināts)
Drīz pēc Eiropas čempionāta Latvijas vieglatlētika varētu tikt pie jauna vadītāja (papildināts)
No 1.līdz 3. martam Glāzgovā būs pirmais vieglatlētikas sezonas nozīmīgais atskaites punkts – Eiropas čempionāts telpās. Normatīvu dalībai šajās sacensībās izpildījuši deviņi Latvijas sportisti, bet uz meistarsacīkstēm, visticamāk, brauks 10 atlēti. Sportiski viss ir kārtībā, bet daudz jautājumu ir par Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) vadību, jo kopš pagājušā gada izskaņas to vada divi viceprezidenti. Kā zināms, iepriekšējā prezidente Ineta Radeviča atstāja amatu, jo atklājās, ka viņa Londonas olimpiskajās spēlēs lietojusi dopingu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd