Sports / Basketbols
Latvijas basketbola saimes jaunpienācēju «Rīgas Zeļļi» trenēs Umbraško
Latvijas basketbola saimes jaunpienācēju «Rīgas Zeļļi» trenēs Umbraško
Tikai ceturtdien Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde apstiprināja jaunizveidotās basketbola komandas "Rīgas Zeļļi" pieteikumu dalībai Latvijas–Igaunijas līgas čempionātā. Piektdien pati jaunpienācēja paziņoja, ka to vadīs Juris Umbraško, kurš iepriekš bijis "Liepājas" kluba trenera asistents.
Basketbolists Dairis Bertāns atgriežas «VEF Rīga»
Basketbolists Dairis Bertāns atgriežas «VEF Rīga»
Latvijas basketbolists Dairis Bertāns nākamsezon pārstāvēs "VEF Rīga", kuras rindās iepriekš aizvadīja trīs sezonas laika posmā no 2010. līdz 2013. gadam, piektdien paziņoja Latvijas čempionvienība.
Šteinbergas debijā 3x3 basketbolā latvietes sasniedz pusfinālu Pasaules tūres posmā
(papildināts)
Šteinbergas debijā 3x3 basketbolā latvietes sasniedz pusfinālu Pasaules tūres posmā (papildināts)
Cerības uz kvalificēšanos Parīzes olimpiskajām spēlēm nezaudējusī Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase ar pieredzējušo Aneti Šteinbergu sastāvā piektdien Pasaules sērijas posmā Šveices pilsētā Fribūrā aizkļuva līdz pusfinālam, kur gan cieta zaudējumu. Šteinberga ir viena no valstsvienības līderēm klasiskajā basketbolā, bet 3x3 versijā viņa ir izlases jaunpienācēja.
Izbaudījis spēles Itālijā, allaž koncentrējies klubu basketbolam. Saruna ar Robertu Stumbri
Izbaudījis spēles Itālijā, allaž koncentrējies klubu basketbolam. Saruna ar Robertu Stumbri
Roberts Stumbris pērnvasar kļuva par astoto un, visticamāk, pēdējo basketbolistu, kurš pēc 2013. gadā izcīnītās sudraba medaļas U-20 Eiropas čempionātā visbeidzot pielaikoja arī pieaugušo valstsvienības formas kreklu. Roberta stāsts basketbolā ir bijis ļoti raibs ar kāpumiem un kritumiem, tostarp senākās dienās arī paša vainas dēļ. Sarunā Latvijas Radio podkāstā "Sudraba zēni" viņš atklāja, ka profesionāļa karjerā sev par galveno mērķi izvirzīja panākumus klubu līmenī.
Medaļa pagātnei, traumas - motivācijai. Saruna ar sudraba U-20 basketbola izlases līderi Jāni Bērziņ...
Medaļa pagātnei, traumas - motivācijai. Saruna ar sudraba U-20 basketbola izlases līderi Jāni Bērziņu
Lai izcīnītu lielus panākumus, komandai jāstrādā kā vienotam mehānismam, spēlētājiem labi jāsaprot savas lomas un nepieciešami arī līderi. Viens no U-20 izlases līderiem 2013. gadā bija Jānis Bērziņš jeb Bonis - viņš guva Latvijai visvairāk punktu, gandrīz piekto daļu komandas punktu sudrabotajā U-20 Eiropas čempionātā. Basketbolists, kuru iekļāva čempionāta simboliskajā izlasē, jau pāris mēnešus pēc medaļas izcīnīšanas debitēja pieaugušo Eiropas čempionāta finālturnīrā, tomēr traumas pēc tam pabojāja Bērziņa karjeru. 
Basketbola klubu treneri: Latvijas-Igaunijas līgu ietekmē ilgtspējas trūkums un novecojusi sistēma
Basketbola klubu treneri: Latvijas-Igaunijas līgu ietekmē ilgtspējas trūkums un novecojusi sistēma
Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā debijas sezonā 2018./2019. gadā startēja astoņi Latvijas basketbola klubi un septiņas Igaunijas vienības. Īsā laikā igauņu pārstāvniecība pieaugusi līdz deviņām vienībām, bet līdz sešām komandām sarucis latviešu klubu skaits, kas palicis nemainīgs pēdējās trīs sezonas. Vērtējot atšķirības abu kaimiņvalstu iesaistē apvienotajā līgā, LSM.lv uzrunātie klubu treneri norādīja uz Igaunijas ekonomiskās situācijas pārākumu.
​​​​​​​Latvijā izrādītā Pasaules kausa trofeja iedvesmo basketbolistus un līdzjutējus
​​​​​​​Latvijā izrādītā Pasaules kausa trofeja iedvesmo basketbolistus un līdzjutējus
Divas dienas Latvijā ir apskatāma unikāla sporta trofeja, kas nosaukta basketbola izgudrotāja Džeimsa Neismita vārdā un tiek pasniegta Pasaules kausa finālturnīrā uzvarējušajai komandai. Vasaras beigās pirmo reizi cīņā par Pasaules kausu dosies arī Latvijas valstsvienība un, tā kā uzvarētāja komanda kausu glabā gadu, ceturtdien pie Brīvības pieminekļa izskanēja aicinājums darīt visu iespējamo, lai trofejas mājvieta būtu Rīgā.
U-20 Eiropas sudrabs pirms 10 gadiem – žilbinošs basketbola acumirklis. Saruna ar komandas treneri Š...
U-20 Eiropas sudrabs pirms 10 gadiem – žilbinošs basketbola acumirklis. Saruna ar komandas treneri Štālbergu
"Neteiktu, ka biju procesa bīdītājs, bet tajā brīdī biju organizētājs, pareizā ceļa ierādītājs spēlētājiem," tā savu lomu 2013. gada U-20 Eiropas basketbola čempionātā atceras toreizējais Latvijas izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs. Viņa zvaigžņu brīdī trenera vadītā vienība izcīnīja U-20 Eiropas sudrabu, pirmoreiz kopš 1935. gada kādai Latvijas komandai spēlējot kontinenta meistarsacīkšu finālā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd