Ar adījumiem, karstvīnu un lauku labumiem atkal vilina Ziemassvētku tirdziņi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sagaidot pirmo adventi, Doma laukumā Rīgā svētdien pulksten piecos vakarā iedegs svētku egli. Ar izrādi „Dārznieka ziemas pasaka” uzstāsies bērnu un jauniešu ansamblis „Kolibri”, aktieris Māris Bezmers un Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņi. Līdz ar egles iedegšanu aktīvi sāks darboties arī Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā, kuros tradicionāli tirgo gan mājražotāju gardumus, gan rotaslietas, sveces, piparkūkas, dzērienus un adventes vainagus. 

„Šogad man pirmoreiz ir zivis, tad ir smalkmaizītes, visi mani kūpinājumi un pašu mājās marinētais burkās, ko esam izaudzējuši. Bez ķīmijas. Bet par papildu naudu varam pielikt arī ķīmiju,” smej tirgotājs Aivars. 

Ziemassvētku tirdziņš pulcē tirgotājus un pircējus
00:00 / 00:47
Lejuplādēt

„Mums šogad no jauna ir termiski apstrādāti, 150-160 grādos „izcepti” koka izstrādājumi – lāpstiņas, karotes, dēlīši. It kā nedzīvs koks, bet tas ir vērtīgāks, izturīgāks,” rāda Sarmīte.

„Mums ir dažādi vīni: rabarberu, krizdoļu, upeņu-ābolu, upeņu. Ir arī dažādi vīnu destilāti, piemēram, upeņu, ābolu, ķiršu. Arī karstvīnu no tā paša upeņu-ābolu vīna gatavojam,” stāsta Oskars.

„Cimdi, zeķes, džemperi, jakas,” uzskaita Aira. „Tā visa ir etnogrāfija,” viņa rāda uz stendā izkārtotajiem dūraiņiem. „Var sasildīties šajā aukstajā laikā, kurš, protams, kā vienmēr uznācis negaidīti!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti