Dienas ziņas

J. Vitenbergu atsauc no ekonomikas ministra amata

Dienas ziņas

Jēkabpils domes deputātu tur aizdomās par aplokšņu algu maksāšanu

Zemgalē top jauni tūrisma objekti

Zemgalē top jauni tūrisma objekti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kaut arī šovasar, visticamāk, ceļošana un viesu uzņemšana būs ierobežota, Lauku tūrisma asociācija uz jauno sezonu skatās cerīgi. Zemgalē top arī vairāki jauni tūrisma objekti.

Vairāk nekā simts gadu senais šķūnis Jelgavas novada Lielplatones pagastā piedzīvo savu atdzimšanu.

Par bijušajiem laikiem vēl atgādina sēklu šķirojamā mašīna, ko jaunie šķūņa saimnieki, divas jaunas ģimenes, nolēmuši saglabāt.

“Mēs domāsim par pielietojumu saistībā ar kādām pasakām, saistībā ar Zemgales kultūrvēsturisko mantojumu, kādā veidā mēs to varam atspoguļot,” stāstīja ''Pasaku šķūņa'' saimniece Aija Kasemira.

Turpmākā šķūņa darbība būšot saistīta ar pasakām, un tā otrā galā jau tapusi pirmā  miniatūru ekspozīcija – ezīšu pilsēta.

“Ežu mājiņas arī tiks apdzīvotas ar ežu bērniņiem, kas šajā pilsētiņā būs iedzīvotāji; būs arī nelieli scenāriji. Mums likās, ka ežuks ir ļoti jauks tēls, jo viņš ir ziņkārīgs, nebēdnīgs, un, ja ir kādas briesmas, viņš saraujas kamoliņā, bet nebēg. Tas mums liekas tā zīmīgi, ka arī mēs nemuksim, bet padomāsim un iesim atkal tālāk ar tādu pašu ziņkārību,” stāstīja miniatūru māksliniece, ''Pasaku šķūņa '' saimniece Jana Kļavinska.

''Pasaku šķūnis'' būšot aktivitāšu centrs, kas ģimenēm ar bērniem ļaus pavadīt dienu bez datora un ieraudzīt lauku skaistumu.

“Te ir tāds komplekss risinājums – vēsture, kultūra un izglītība. Te vienā šķūnī iemājos trīs dimensijas, un tāpēc mums likās, ka šī vieta ir tā, ko mēs ņemam un riskējam,” atzina Kasemira.

Ideju, kā nodarbināt un piesaistīt tūristus, esot daudz. Viena no Janas vīzijām – pļavā izveidot nelielu kafejnīcu – jau redzama  ezīšu pilsētā. Tikmēr Kasemiru ģimene iecerējusi arī apvienot jau esošos mājražotājus un apkaimes tūrisma objektus vienā maršrutā.

Šis gan nav vienīgais jaunais tūrisma objekts, kas šajā, viesu uzņemšanai ne tik labvēlīgajā laikā, top Zemgalē.

Aktīvi rosās arī jaunie piļu un muižu saimnieki, bet Nākotnē top iedvesmas parks.

“Mums jau valstī tomēr kaut kāda pievienotā vērtība ir jārada. Nav mums saules un zilas jūras, mums jārada tie produkti un pakalpojumi, ar ko tos tūristus aizraut – kaut ko jaunu, kaut ko svaigu. Es domāju, ka šī vasara būs tāda pati kā iepriekšējā, un cilvēki ceļos paši savā valstī,” sacīja Latvijas lauku tūrisma asociācijas ''Lauku ceļotājs'' prezidente Asnāte Ziemele.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti