Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Annu Žīguri

Rīta Panorāma

Intervija ar Jaroslavu Streļčenoku

Intervija ar Kristapu Zakuli

Zakulis atkāpies, jūtot viņa un FKTK darba negatīvo vērtējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lēmumu par atkāpšanos no amata atlūgumu iesniegušais Finanšu kapitāla un tirgus komisijas (FKTK) šefs Kristaps Zakulis pieņēmis pēdējo mēnešu laikā, jūtot personīgi viņa un visas komisijas darba negatīvo vērtējumu.

To trešdienas rītā intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja Zakulis.

Komentējot to, cik negatīvie vērtējumi bijuši pamatoti, Zakulis norādīja, ka „pārmetumi ir katra paša ziņā”. Tomēr, aizejot no šī darba, Zakulis cer, ka sev līdzi paņems negatīvo vērtējumu par iestādi.

Zakulis apgalvoja, ka ir lepns, ka iestāde, kas, viņam stājoties amatā, „Latvijas Krājbankas” bankrota dēļ bija valstī nepopulāra,  ir atguvusies un darbinieki spēj strādāt ar pārliecību.

Otrdien, 26. janvārī, Zakulis arī deva mājienu, ka amata atstāšanu veicinājuši ar ārējiem apstākļiem saistīti faktori.

Jau ziņots, ka no amata atkāpies FTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis. Paziņojumā medijiem Zakulis norādījis, ka ar šo soli cenšas mazināt pār komisijas darbu pēdējā laikā mesto šaubu ēnu. Viņš iesniedzis atlūgumu divus gadus pirms amata termiņa beigām.

Zakulis paziņojumā medijiem norādījis, ka lēmums ir izsvērts, taču nekomentēja, vai uz atkāpšanos ticis pamudināts un vai kritiku par nepietiekamu banku uzraudzību uzskata par pamatotu.

Tāpat ziņots, ka jau pērnā gada nogalē raidījums "De facto" vēstīja par politiķu neapmierinātību ar Zakuļa darbu pēc Latvijas banku uzraugam veltītās kritikas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jeb OECD ziņojumā, kas teorētiski var apdraudēt Latvijas iestāšanās sarunas šajā attīstīto valstu organizācijā.

Kā ziņots, Latvijas iestāšanās OECD izvirzīta kā viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm 2016. gadā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti