Dienas ziņas

LVC: Brunavas ceļus remontēs augustā

Dienas ziņas

Izstāde Kuldīgā "māksla muzeja krājumos"

Saimniecība – ģimenes uzņēmums

Viļakas novada Mieriņu saimniecība attīstās par spīti grūtībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Arī Viļakas novada Mieriņu saimniecības uzņēmumos pērnā gada lietavas un šī gada sausums, tāpat kvalitatīva vetārsta trūkums un putnu gripas ietekme ir likstas, kas ietekmē ikdienu. Taču saimnieki ar to cīnās un turpina audzēt konkurētspējīgu un ekoloģiski tīru produkciju, lai turpinātu attīstīties.

Mieriņu ģimene apsaimnieko vairāk nekā 230 hektāru zemes, kur tiek audzēti graudi. Tāpat saimniecībā tiek audzēti mājputni, truši, govis. Pirms gada Kārļa un Andreja Mieriņu vecāki atstāja algoto darbu vietējā pašvaldībā un tagad velta visu laiku ģimenes uzņēmumam, strādājot kopā ar dēliem.

"Mēs visi esam uz vietas, visi varam paļauties viens uz otru un ļoti labi saprotamies savā starpā, tādējādi es teiktu, ka tas pat ir pluss šajā gadījumā," spriež Kārlis Mieriņš.

Pēc pagājušā gada lietavām nebija iespēju iesēt ziemājus, kas bija paredzēts abu brāļu saimniecībās, tādēļ šovasar lielākas platības tika veltītas vasarāju labības sējumiem, bet šīs vasaras sausums traucē arī tiem augt. Ne tik kvalitatīvs siens, grūtības ar teļu dzemdībām - arī lopkopībā bija jūtamas pagājušā gada sekas.

"Šobrīd neizskatās ļoti cerīgi, bet, iespējams, ka vasara pagriezīsies pret labo pusi. Ar vairāk nokrišņiem," piebilda Kārlis Mieriņš.

Kopā saimniecība gadā pārdod 40 teļu un pāri par 200 mājputnu un trušu, kā arī olas. Mazie dzīvnieki tiek sadalīti uz vietas saimniecībā tam paredzētā lopkautuvē, bet teļus ved uz Cēsu gaļas kombinātu, kur to izdara profesionāļi. Kaut šobrīd gaļas tirgū dominē lielo fabriku produkcija, savu ekoloģisko gaļu uz Rīgu Mieriņi ved katru nedēļu.

Apkārt Mieriņu ģimenes saimniecībai ir daudz neapstrādātu zemesgabalu, kurus ģimene pakāpeniski iepērk, lai turpmāk paplašinātu savu lauksaimniecisko darbību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti