Viesnīcu asociācijas priecājas par ceļošanas atjaunošanu Baltijā, bet nepārvērtē to

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Baltijas valstu robežu atvēršana ceļošanai starp trijām valstīm ir svarīgs notikums, un viesnīcu un restorānu nozare uz to raugās ar cerībām, kā uz jebkura jauna tirgus atvēršanu šajā laikā. Tā intervijā Latvijas Radio sacīja Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis.

Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Vienlaikus Pinnis atzina, ka šī soļa nozīmību gan nevajag pārvērtēt, jo Baltijas valstis līdz šim nodrošinājušas aptuveni 20% no ienākošā tūrisma tirgus apjoma. Tomēr tas ir būtiski.

Asociācijas vadītājs paredz, ka nebūs tā, ka cilvēki plūdīs masveidā, bet interese par viesnīcu rezervācijām šobrīd ir, radot pamatu atsākt darbu.

Pinnis arī cer, ka turpināsies paplašināties to valstu skaits, ar kurām robežas tiek atvērtas.

KONTEKSTS:

Sākoties Covid-19 krīzei, kopš 17. marta ir apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi. Latvijā tas ietekmējis tūrisma nozari, radot tai aptuveni 110 miljonu eiro zaudējumus. Pašlaik nozare cer uz Lietuvas un Igaunijas ceļotājiem un aicinās doties lauku tūrismā.

Maija vidū Igaunijas, Latvijas un Lietuvas premjeri vienojušies par iekšējo robežu atvēršanu no 15. maija. Paziņojumu, ka tiks atļauts braukt tūrisma braucienos pa Baltiju un pulcēties līdz 25 cilvēkiem, ar cerībām un prieku sagaidīja tūrisma nozare.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti