VID lūdz uzsākt kriminālvajāšanu par vairāk nekā 25 000 eiro nedeklarēšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde Daugavpils prokuratūrai nodevusi kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu par liela apmēra skaidras naudas summas – vairāk nekā 25 000 eiro – nedeklarēšanu, šķērsojot Latvijas ārējo robežu, informēja VID. 

Dienests skaidroja, ka šī gada jūlijā VID amatpersonas Silenes muitas kontroles punktā veica muitas kontroli kādam Ukrainā reģistrētam transportlīdzeklim. Tā pasažieri apliecināja, ka pie viņiem neatrodas preces vai skaidra nauda, kas būtu jādeklarē vai kuru pārvietošana pāri muitas robežai ir aizliegta, vai ierobežota. 

Tomēr, veicot padziļināto muitas pārbaudi, pie vienas no personām, 1982.gadā dzimuša Ukrainas pilsoņa, tika konstatēta nedeklarēta skaidra nauda vairāk nekā 25 000 eiro apmērā. 

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika veiktas visas nepieciešamās izmeklēšanas darbības, lai iegūtu pietiekamu pierādījumu kopumu, un šī gada jūlijā kriminālprocess tika nosūtīts Daugavpils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 195.2 panta otrajā daļā  paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm. 

VID atgādināja, ka 2019.gada 1.jūlijā ir stājušies spēkā grozījumi normatīvajos aktos, tostarp Krimināllikumā, kas paredz, ka par skaidras naudas nedeklarēšanas vai nepatiesas deklarēšanas uz valsts ārējās robežas no 10 000 eiro līdz 21 500 eiro konstatēto faktu fiziskai personai iestājas administratīvā atbildība. Savukārt, ja netiek deklarēta vai nepatiesi deklarēta skaidra nauda lielā apmērā, kas pārsniedz 21 500 eiro, persona tiek saukta pie kriminālatbildības.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti