Precīzāk nosaka pienākumu deklarēt skaidru naudu virs 10 000 eiro uz robežas ar trešajām valstīm

Cilvēkiem, kuri no Latvijas dodas uz trešajām valstīm vai ierodas no tām ar ievērojamu naudas summu, jāņem vērā – no otrdienas, 15. maija,  stājušies spēkā likuma grozījumi, kas precizē skaidras naudas pārvadāšanu.

Izmaiņas skars cilvēkus, kuri dodas uz vai ierodas no valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, līdzi vedot skaidru naudu, kuras vērtība pārsniedz 10 000 eiro.

Šiem cilvēkiem jādodas caur tā saukto sarkano koridoru, lai iesniegtu skaidras naudas deklarāciju.

Līdzīgs pienākums gan pastāvēja arī līdz šim, bet likumā tas bija neskaidri formulēts, tādēļ šie grozījumi ir vairāk kā precizējums.

"No likumdošanas puses nebija līdz galam juridiski sakārtots šis jautājums. It kā pienākums personai bija, bet, ja persona šķērsoja zaļo koridoru, tas nenozīmēja, ka tas ir skaidras naudas nedeklarēšanas pārkāpums. Šobrīd mums likumā skaidri noteikts, ka personai jāiesniedz skaidras naudas deklarācija sarkanajā koridorā," skaidroja Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes pārstāve Olga Gržibovska.

Muitas kontroles punktos, kur divu koridoru sistēmas nav, skaidras naudas deklarāciju iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonai.

Savukārt, ja Eiropas Savienības robeža tiek šķērsota vietā, kur nav muitas kontroles punkta, deklarācija jāiesniedz Valsts robežsardzes amatpersonai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti