«Valsts nekustamie īpašumi» snieguši atbalstu 70 nomniekiem; saņemti 120 pieteikumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) sniegusi atbalstu, atbrīvojot vai samazinot nomas maksu 70 komercsektora nomniekiem par 81 ar VNĪ noslēgtu nomas līgumu, kas atbilda valsts noteiktajiem atbalsta saņemšanas kritērijiem un par kuriem saņemti nomnieka iesniegumi, informēja VNĪ.

VNĪ valdes loceklis Andris Vārna norāda, ka tiek saņemti jauni nomnieku pieteikumi, bet iesniegumu intensitāte mazinās.

VNĪ norāda, ka līdz šim saņemti 120 nomnieku pieteikumi, kuros iesniegta atbilstība Ministru kabineta (MK) apstiprināto noteikumu kritērijiem. Izskatīti 112 jeb 93% nomnieku iesniegumi par 136 nomas līgumiem. Atbalsta iespēja rasta 70 nomniekiem par 81 nomas līgumu - 55 līgumiem apstiprināts atbrīvojums no nomas maksas, ņemot vērā darbības pārtraukšanu nomātajās telpās, savukārt par 26 līgumiem lemts par nomas maksas samazinājumu.

Atbalstu nevarēs saņemt 42 nomnieki (55 nomas līgumi) neatbilstības kritērijiem dēļ. No tiem 13 nomnieki neatbilst komersanta definīcijai (fiziskas personas, biedrības, nodibinājumi), 24% līdz ārkārtas situācijai ir izveidojušies nomas maksas parādi, savukārt ~ 45% nav konstatēts kritērijos noteiktais vismaz 30% kopējo komersanta ieņēmumu samazinājums pret iepriekšējā gada martu, un tie tiek aicināti maija sākumā iesniegt datus izvērtēšanai par aprīli.

Šobrīd VNĪ sadarbojas ar vairāk nekā 9000 nomniekiem, no kuriem mazāk par 10% jeb 850 ir komercuzņēmumi. Starp tiem ir pazīstami sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, veikali, veselības centri, aptiekas, viesnīcas un citi.

VNĪ uzsver, ka saistībā ar Covid-19 izplatības radītajām sekām atbalstu uzņēmējiem sniedz atbilstoši 2. aprīlī Ministru kabinetā pieņemtajiem noteikumiem. Atbalsts tiek noteikts par periodu, sākot no 2020. gada 12. marta, līdz dienai, kad spēku zaudēs likums “Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību”. Atbalsta saņemšanas izvērtēšanai VNĪ nomnieki tiek aicināti iesniegt apliecinājumus atbilstībai MK noteikumos iekļautajiem kritērijiem, sūtot uz [email protected].

Pielāgojoties ārkārtas situācijas radītajiem apstākļiem, VNĪ turpina nodrošināt savu darbību, klientu apkalpošanu un projektu īstenošanu attālināti. Klienti tiek aicināti izmantot elektroniskās saziņas iespējas.

VNĪ šobrīd īsteno 118 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti