Dienas ziņas

Drošība uz ledus

Dienas ziņas

Ēdināšana skolā un mājās atšķiras

Metalurgu vēstule valdības pārstāvjiem

«TV Kurzeme»: Daži metalurgi vēstuli valdībai parakstījuši neizlasot

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmdien valdība saņēma vairāku “KVV Liepājas metalurgs” darbinieku atklātu vēstuli, kurā metalurgi aicina ministrus uz tikšanos. Viens no darbiniekiem Jānis Mandeiks pārliecināts, ka nepieciešamības gadījumā varētu savākt pat 200 parakstu, tikmēr citi darbinieki par vēstuli nebija informēti, bet daži to parakstījuši, pat neiepazīstoties ar saturu, vēsta “TV Kurzeme”.

 “Metalurgs” pagājušajā nedēļā pauda – ja valdība uzņēmumu neatbalstīs, tas pārtrauks darbu. Uzņēmums arī norādīja, ka gaida lielāku pretimnākšanu no kreditoriem. Tagad metalurģijas uzņēmums pievērš uzmanību ar 14 darbinieku parakstītu  atklātu vēstuli Ministru prezidentei, kā arī ekonomikas un finanšu ministriem. Tajā metalurgi aicina valdības pārstāvjus uz tikšanos klātienē, lai apspriestu uzņēmuma darbības tālākos iespējamos risinājumus.  

Šī ir jau otrā vēstule, kuru uzņēmuma “KVV Liepājas metalurgs” darbinieki nosūta Latvijas valdībai. Pērn 3.augustā metalurgi bez parakstiem nosūtīja vēstuli, kurā pauda savu neapmierinātību ar uzņēmumā notiekošo. Pirmdien nosūtītā vēstule no iepriekšējās atšķiras ar to, ka tā sūtīta no uzņēmuma oficiālās e-pasta adreses, kā arī nepeļ uzņēmuma vadību, bet gan norāda uz to, ka valsts nav gatava rast kompromisa risinājumus. Vēstuli parakstījuši 14 uzņēmuma darbinieki.

AS “KVV Liepājas metalurgs” darbinieks Jānis Mandeiks “TV Kurzeme” pastāstīja, ka paraksti vākti “tikai tā spontāni no rīta, kurš vēlējās”.

“Ja ir vajadzīgs un ja tam būtu kāda  nozīme - parakstu skaitam, es domāju, ka mēs varētu arī savākt kaut vai 200 parakstus,” pauda Mandeiks.

Uzņēmums šobrīd pieprasa valstij atlikt kredītsaistību nomaksu 2,7 miljonu eiro apmērā, pamatojoties uz patlaban Eiropā valdošo krīzi metalurģijā. Arī darbinieki atklātajā vēstulē atsaucas uz katastrofālo tirgus situāciju, norādot, ka daudzu valstu valdības rod iespēju palīdzēt saviem uzņēmumiem. Latvijas valdība gan šobrīd  nav pieņēmusi lēmumu piekrist uzņēmuma prasībai.

“Ar “Liepājas metalurgu” šobrīd situācija nav vienkārša. Valdība no savas puses cenšas nākt pretim un piedāvā arī savu atbalstu, cik ir valdības rokās to izdarīt, bet lielā mērā uzņēmuma nākotne ir atkarīga tieši no tā vadības,” sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola.

Ko par strādnieku atklāto vēstuli domā  "KVV Liepājas metalurgs" runasvīrs un valdes loceklis Igors Talanovs, “TV Kurzemei” šīs darbdienas laikā neizdevās uzzināt.

Pirmdien telefonsarunā ar “TV Kurzeme” daļa darbinieku neslēpa, ka par vēstuli nebija informēti. Citi savukārt vēstuli parakstījuši, ātrumā neiepazīstoties ar tās saturu. Tiesa, kameras priekšā viņi to nevēlējās apliecināt.

Tikmēr uzņēmums “Latvenergo” informē – "KVV Liepājas metalurgs" kavē norēķinus par elektroenerģiju, tos neapmaksājot noteiktajos termiņos. 

Jau ziņots, ka „KVV Liepājas metalurgs” lūdzis Valsts kasei uz diviem gadiem atlikt 2,7 miljonus eiro lielo maksājumu, kas uzņēmumam bija jāsamaksā vēl 2015.gadā. 

“Liepājas metalurgs" nonāca finanšu grūtībās pirms aptuveni trīs gadiem un kļuva maksātnespējīgs

Administratoram izdevās atrast uzņēmumam pircēju - Ukrainas holdinga kompānija "KVV Group" parakstīja pirkuma līgumu ar Latvijas valsti par maksātnespējīgā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" iegādi, piedāvājot par to maksāt 107 miljonus eiro. 2015.gada janvārī “Liepājas metalurga” atslēgas svinīgi nodotas jaundibinātā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" vadībai. 

Tomēr jau maijā atklājās, ka no darba "KVV Liepājas metalurgs" atbrīvoti aptuveni 10 -15% darbinieku - metalurgi, kuri tikai nesen tika pieņemti darbā. Kā iemesls šādai rīcībai tiek minēts tas, ka nav piepildījušās uzņēmuma vadības optimistiskās prognozes par metalurģijas tirgu, tiek norādīts arī uz elektrības obligātā iepirkuma komponenti (OIK). 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti