SVF nesagaida Krievijas ekonomikas atgūšanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Starptautiskajam Valūtas fondam nav pozitīvu prognožu Krievijas ekonomikai. SVF izpilddirektore Kristīne Lagarda  trešdien preses konferencē atzinusi, ka neredz Krievijas ekonomikas izaugsmes perspektīvas, vēsta “Deutsche Welle”. 

Lagardai lūdza komentēt Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojumu, ka Krievijas ekonomika atsāks izaugsmi jau šogad.

Uz to Lagarda norādījusi, ka SVF nav pozitīvu prognožu Krievijai, “mēs aizvien domājam, ka  Krievijas ekonomika turpinās lejupslīdi, lēnāku nekā 2015.gadā, bet tomēr lejupslīdi”.

Tikmēr Pasaules Bankas vecākais ekonomists Krievijas jautājumos Sergejs Ulatovs paredz, ka jau šogad Krievijas ekonomikā sāksies izaugsme, kas turpināsies arī nākamajos divos gados. Tiesa, tas neietekmēs nabadzības līmeni. 

Jau vēstīts, ka Krievijas ekonomika pērn samazinājusies par 3,7%, kas galvenokārt skaidrojams ar naftas cenu kritumu pasaules tirgū. 2014. gads, kad Krievija veica Krimas aneksiju un saistībā ar agresiju Ukrainā tika pakļauta starptautiskajām sankcijām, tika pabeigts ar 0,6% iekšzemes kopprodukta (IKP) kāpumu, par mata tiesu izvairoties no recesijas.

Taču aizvadītais 2015. gads bijis krietni sliktāks valsts ekonomikai. Mazumtirdzniecības apjoms samazinājies par desmitdaļu, gandrīz tikpat daudz kritušās arī investīcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti