Starptautiskais Valūtas fonds publiskos ziņojumu par globālajām ekonomiskajām prognozēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) otrdien gatavojas publiskot savu ziņojumu par globālajām ekonomiskajām prognozēm šim gadam. Šāds pasaules ekonomikas pārskats tradicionāli tiek publiskots divreiz gadā. Tajā fonda vadošie ekonomisti analizē globālo ekonomisko attīstību tuvā un vidējā termiņā, sniedzot detalizētu ieskatu jautājumos, kas ietekmēs attīstītās lielvalstis, attīstības valstis, kā arī pārejas ekonomikas. Sagaidāms, ka koronavīrusa izplatības dēļ ekonomiskās prognozes šim gadam nebūs iepriecinošas.

Starptautiskais Valūtas fonds publiskos ziņojumu par globālajām ekonomiskajām prognozēm
00:00 / 01:16
Lejuplādēt

Vēl šī gada sākumā SVF prognozēja, ka globālā izaugsme šogad paaugsies līdz 3,3 procentiem, bet ienākumi augs 160 dalībvalstīs. Taču kopš koronavīrusa krīzes sākuma situācija ir dramatiski mainījusies.

Kā pirms nedēļas prognozēja SVF izpilddirektore Kristalina Georgijeva, 170 valstis piedzīvos ekonomikas samazināšanos. Vislielākajam riskam ir pakļauti augošie tirgi un zemu ienākumu valstis Āfrikā, Latīņamerikā un Āzijā. Georgijeva arī uzsvērusi, ka pēdējo divu mēnešu laikā no attīstības tirgiem ir aizplūduši aptuveni 100 miljardi dolāru. Tas vairāk nekā trīs reizes pārsniedz rādītāju šādā pašā laika posmā globālās finanšu krīzes laikā. Optimismu gan vieš fakts, ka visas valdības ir izrādījušas vēlmi finansiāli iesaistīties situācijas uzlabošanā, piešķirot šiem mērķiem gandrīz 8 triljonus dolāru.

SVF prognozē, ka 2020. gads būs ļoti smags, bet, ja gada otrajā puse pandēmija mazināsies, daļēja atkopšanās gaidāma jau 2021. gadā. Taču globālais ekonomikas pārskats arī norādīs uz milzu neskaidrību, jo, atkarībā no dažādiem faktoriem, situācija var arī pasliktināties.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti