Krustpunktā

Latvijas valsts uzņēmumi: iespēja to akcijas tirgot fondu biržā

Krustpunktā

Krustpunktā sarunu festivālā "LAMPA". Diskusija: Trauksmes celšanas likums

Krustpunktā studijā VID vadītāja Ieva Jaunzeme

Skaidras naudas «vedējus» VID pārbaudīs pēc operatīvās informācijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 1. jūlija Valsts ieņēmumu dienestam (VID) būs tiesības pārbaudīt personas arī uz autoceļiem, lai pārliecinātos, vai tās neieved valstī skaidru naudu virs 10 000 eiro, to nedeklarējot. Bet šīs pārbaudes būs balstītas uz operatīvo informāciju un VID negrasās pārbaudīt visus, Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” skaidroja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Viņa uzsvēra, ka tie, kam ir legālie ienākumi, ne no kā nav jābaidās, ja cilvēks izņem 10 000 eiro skaidrā naudā, banka jau par to “paziņos ātrāk, nekā spējat iedomāties”, norādīja Jaunzeme.

Arī cilvēkiem, kuriem ir legālie ienākumi un kuri, piemēram, izņem skaidru naudu un dodas uz citu valsti iegādāties auto, ne par ko nav jāuztraucas, skaidroja Jaunzeme.

Viņa stāstīja, ka VID pārbaudīs tā rīcībā esošo operatīvo informāciju, piemēram, par to, ka no tuvējām ārzemēm ieved naudu, lai maksātu aplokšņu algas. Līdz šim VID nebija tiesības pārbaudīt šīs personas.

Turklāt likuma izmaiņas, kas stājas spēkā no 1. jūlija, paredz, ka pašai personai jāpierāda naudas legālā izcelsme, nevis VID jāpierāda, ka šī nauda nav iegūta legāli. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti