Rūpniecības produkcijas apjoms pieaudzis par 5,1%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Salīdzinot ar pagājušā gada maiju, šogad maijā rūpniecības produkcijas izlaide ir pieaugusi par 5,1%, vēsta Centrālā Statistikas pārvalde.

Tai skaitā apstrādes rūpniecībā novērots pieaugums par 5,3% un elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 4,8%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija samazinājums par 2,9%.

Tāpat apstrādes rūpniecības pieaugums bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā - par 24,8%, gatavo metālizstrādājumu ražošanas nozarē, izņemot mašīnas un iekārtas - par 19,6%, iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā - par 17,1% un koksnes un koka izstrādājumu ražošanā - par 6%.

Savukārt ražošanas apjoms saruka elektrisko iekārtu ražošanā - par 12,2%, apģērbu ražošanā - par 9,2% un pārtikas produktu ražošanā - par 1,5%.

2016. gada maijā, salīdzinot ar šī gada aprīli, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 2,4%.

Tai skaitā apstrādes rūpniecībā kāpums par 2,9%, un elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 2,8%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija kritums par 1,8%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti