Panorāma

"Saskaņas" atbalstītāju plakāti pievērš policijas uzmanību

Panorāma

Rīgas "Dinamo"-Lielbritānijas izlase 1:3

KNAB "sadarbības vizīte" Rīgas brīvostā

Plāno nomainīt valsts pārstāvi Rīgas brīvostas valdē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Plānots nomainīt valsts pārstāvi Rīgas brīvostas valdē, Latvijas Televīzijai teicis satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija (JKP)).

Ceturtdien ap pusdienlaiku Rīgas brīvostas pārvaldes ēkā ieradās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki, kuri pieprasīja dokumentus par šī uzņēmuma darbību. Brīvostas pārstāve Inga Šabovica notiekošo skaidroja ar "sadarbības vizīti". "Šādas sadarbības vizītes ar iestādēm ir notikušas iepriekš un notiek ikdienas režīmā. Šīm iestādēm ir tādas tiesības, un tas ir viņu darbs – šis izziņas darbiņš. Mēs esam atvērti sadarbībai un komunikācijai, bet vairāk nekādus komentārus nevaram un nedrīkstam sniegt," teica Šabovica.

Vēlāk brīvostas pārstāve apstiprināja, ka iestāde, kas ieradusies “sadarbības vizītē” un iepazinās ar dokumentiem esot KNAB. Kādi tieši dokumenti un par kādu laikposmu biroja darbiniekus interesējuši – to brīvosta neatklāj. Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (Gods kalpot Rīgai) par šo KNAB vizīti neesot informēts. Tāpat arī Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa"). Savukārt brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš nebija sazvanāms.

Arī KNAB  apstiprināja, ka šodien veikt darbs Rīgas brīvostas pārvaldē. Vienlaikus birojs norāda, ka KNAB darbā ietilpst ne tikai procesuālu darbību veikšana,  piemēram, kratīšana un personu aizturēšana, bet arī dažādas citas darbības, tostarp, dokumentu pieprasīšana un izpēte, amatpersonu iztaujāšana. Pēc LTV rīcībā esošas neoficiālas informācijas izmeklētājus interesējuši arī dokumenti no brīvostas arhīva, tātad runa varētu būt par kādu agrāku lietu.

Satiksmes ministrs Linkaits uzskata, ka KNAB vizīte Rīgas brīvostā apliecina vajadzību uzlabot lielo ostu pārvaldības modeli. "KNAB vizīte ostā kārtējo reizi apliecina, ka ostu pārvaldības modelis ir jāuzlabo. Tam jāatbilst OECD labas pārvaldības principiem. Jānosaka gan atbildība, gan lēmumu pieņemšanas un atskaitīšanās kārtība, un daudz stingrāk un skaidrāk jāiezīmē arī Satiksmes ministrijas loma ostu pārvaldībā, lai būtu, no kā prasīt atbildību, būtu, no kā piedzīt zaudējumus, ja tādi rodas valstij un brīvostai," teicis ministrs.

Satiksmes ministrs arī informēja, ka nākamajā valdības sēdē tiks nomainīts valsts pārstāvis brīvostas valdē. Pašlaik šos pienākums veic Zaļo un zemnieku savienībai pietuvinātais Artis Stucka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti