4. studija

Kāpēc uz rekonstruētā Salu tilta vietām atstāts vecais asfalts?

4. studija

Vai Jelgavā - skvērā, kuru rotā piemineklis Norai Bumbierei, būvēs autostāvvietu?

Pircēji neizpratnē - vai par "Dzintara" kosmētiku varam aizmirst?

Pēc maksātnespējas pasludināšanas slēdz kosmētikas ražotāja «Dzintars» veikalus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pēc tam, kad kosmētikas ražotājs AS "Dzintars" atzīts par maksātnespējīgu, slēgti atsevišķi tā veikali, pārliecinājās Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". Uzņēmumā apstiprināja, ka darbu turpina tie veikali, kam arvien ir telpu nomas līgumi un par ko iepriekš veikta samaksa.

LTV raidījumā "4. studija" vērsās Ināra, kura rakstīja – katru gadu Ziemassvētkos sūta dāvanas saviem Sibīrijas latviešu draugiem, kuri ļoti augstu vērtē "Dzintara" produkciju. Šī gada meklējumi sievietei bijuši neveiksmīgi – iepriekš bijis zināms par "Dzintara" finansiālajām problēmām, taču veikali vēl nesen esot strādājuši. Rīgas Centrālajā stacijā bijuši divi veikali, kas bez paskaidrojumiem esot slēgti.

Uzņēmumā raidījumam "4.studija" skaidroja – lielākā daļa "Dzintara" darbinieku, tai skaitā arī valde, ir atlaista, un situāciju drīkst komentēt tikai maksātnespējas administrators Jānis Ozoliņš. No intervijas kameras priekšā Ozoliņš pagaidām atteicās, un atbildi rakstiski sniedza viņa palīgs Jānis Bērziņš.

Maksātnespējas administratora atbildē teikts: "Pašlaik darbu turpina tie veikali, kuriem nav uzteikti nomas līgumi no telpu īpašnieku puses, kā arī tie, kuriem ir līdz maksātnespējas pasludināšanai veikta avansā apmaksa par telpu nomu."

Maksātnespējas administrators nenorādīja precīzi, kuri tieši veikali ir aizvērti, kuri vēl vaļā. "4. studija" devās "Dzintara" veikalus meklēt paši. Zināms, ka veikali vairs nestrādā tirdzniecības centrā "Alfa" un tirdzniecības centrā "Origo". Slēgts arī kosmētikas ražotāja veikals Vecrīgā. Daļa produkcijas gan pieejama populārākajos lielveikalos, pārliecinājās "4. studija".

Maksātnespējas administrators Ozoliņš un viņa palīgs Bērziņš norādīja, ka pats pēdējais tiks slēgts firmas veikals, kas atrodas līdzās uzņēmuma "Dzintars" galvenajai ieejai. Tomēr pircējiem jārēķinās, ka ar katru dienu tuvojas tas laiks, kad  Latvijas uzņēmuma "Dzintars" ražotā produkcija kļūs par retumu. 

"Dzintars" līdz 2017. gada beigām firmas veikalu tīklu Latvijā plānoja palielināt līdz 50 veikaliem, liecina ziņu aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija. Tāpat ārvalstīs bija franšīzes tipa "Dzintara" veikali. 

KONTEKSTS:

Novembra sākumā tiesa nolēma izbeigt AS "Dzintars"  tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lietu un vienlaikus ierosināja uzņēmuma maksātnespējas procesa lietu. Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa novembra vidū pasludināja kosmētikas ražotāja AS “Dzintars” maksātnespēju. Nozīmīgākais kreditors bija Valsts ieņēmumu dienests, kas vairs nepiekrita "Dzintara" izstrādātajiem un iesniegtajiem TAP plāna grozījumiem. 

"Dzintara" zīmols, preču zīmes un visi patenti kā nemateriālais īpašums pieder kompānijas patiesajam labuma guvējam Iļjam Gerčikovam, kurš reģistrējis jaunu uzņēmumu – SIA "Dzintars beauty". Saskaņā ar Patentu valdē pieejamo informāciju "Dzintaram" kopumā reģistrētas 90 preču zīmes. Gerčikovam pieder kopumā desmit preču zīmes, un viena no tām pieteikta samērā nesen, oktobra beigās. Pārsvarā tās visas ir "Dzintara" pamata preču zīmes. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti