Tiesa pēc nedēļas vērtēs kosmētikas ražotāja «Dzintars» maksātnespēju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa otrdien, 5. novembrī, nolēma izbeigt kosmētikas ražotāja AS "Dzintars"  tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lietu un vienlaikus ierosināja uzņēmuma maksātnespējas procesa lietu, informēja Pārdaugavas tiesas priekšsēdētājas Adrijas Buliņas palīdze Viktorija Mežance.

Pārdaugavas tiesas priekšsēdētāja Adrija Buliņa palīdze Viktorija Mežance
00:00 / 00:32
Lejuplādēt
Pārdaugavas tiesa otrdien rakstveida procesā skatīja maksātnespējas administratora Mareka Dika pieteikumu par kosmētikas ražotāja "Dzintars" pasludināšanu par maksātnespējīgu. Tiesai bija pietiekami pierādījumi, lai izbeigtu "Dzintara" TAP lietu. 

 

Uzņēmuma maksātnespējas procesa lieta tiks izskatīta rakstveida procesā šā gada 12. novembrī, piebilda Mežance.

Kosmētikas ražotāja "Dzintars" TAP lieta tiesā atrodas jau kopš 2016. gada 17. oktobra, bet pieteikums par maksātnespējas pasludināšanu tiesā saņemts šī gada 21. oktobrī. Kopš 2017. gada janvāra, kad tiesa apstiprināja uzņēmumam noteikt tiesiskās aizsardzības procesu, tā parāds palielinājies aptuveni divas reizes.

Patlaban "Dzintara" nodokļa parāds ir 6,8 miljoni eiro un no tiem trīs miljoni eiro ir valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas parādsaistības. Tieši šis iemesls bija svarīgākais arguments, kādēļ Valsts ieņēmuma dienests (VID) nolēma tiesiskās aizsardzības procesu vairs nepagarināt.

VID ģenerāldirektores padomnieks Andrejs Vaivars
00:00 / 00:25
Lejuplādēt

 

"Kā zināms, Valsts ieņēmumu dienests nereti bijis spiests bloķēt kontus uzņēmumiem, kuru parādu apjoms sniedzas vairākos tūkstošos eiro. (..) Šobrīd vēl vairāk paļauties uz solījumiem, ka tūlīt, tūlīt kaut kas būs – tad, kad jau parādu summa ir nepilni septiņi miljoni eiro. To mēs pret valsts budžetu vairs nevaram atļauties," sacīja VID ģenerāldirektores padomnieks Andrejs Vaivars.

"Dzintara" valdes locekle Dagnija Maike iepriekš norādīja, ka "Dzintara" zīmols, preču zīmes un visi patenti kā nemateriālais īpašums pieder kompānijas patiesajam labuma guvējam Iļjam Gerčikovam, kurš nesen reģistrējis jaunu uzņēmumu – SIA "Dzintars beauty", tā liecina "Lursoft" dati. Jaunās kompānijas pamatkapitāls ir 2800 eiro. Tās darbības veids nav norādīts, bet 100% jaunās kompānijas daļu pieder Gerčikovam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti