«Lux Express» pasažieru pārvadājumus no Rīgas sākotnēji atsāks 3 reizes mazākā apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Starptautiskais autobusu pasažieru pārvadātājs "Lux Express" pēc ierobežojumu atcelšanas pārvadājumus no Rīgas plāno atsākt ar 8-10 reisiem dienā, kas ir trīs reizes mazāk nekā pirms Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes, aģentūrai LETA pastāstīja "Lux Express" izpilddirektors Janno Ritsbergs.

"Lux Express" izpilddirektors Janno Ritsbergs
00:00 / 00:52
Lejuplādēt

"Mūsu starptautiskie pārvadājumi gandrīz divus mēnešus ir bijuši slēgti. Šis periods uzņēmumam ir sarežģīts un izaicinošs, taču ceram, ka darbība tiks atjaunota un atsāksies izaugsme," pauda Ritsbergs, uzsverot, ka jautājums par Latvijas uzņēmuma darbības pārtraukšanu nav pat ticis apsvērts. 

Viņš arī norādīja, ka "Lux Express" darbinieki Latvijā ir bijuši saprotoši šajā grūtajā periodā, tāpat kā visā "Lux Express" grupā. "Tas gan nenozīmē, ka mums nebūs jāpārstrukturē "Lux Express grupa," norādīja uzņēmuma izpilddirektors.

Jautāts, vai pēc ierobežojumu atcelšanas "Lux Express" varēs turpināt pasažieru pārvadājumus no un uz Latviju iepriekšējā apmērā, Ritsbergs teica, ka sākotnēji "Lux Express" atsāks starptautiskos maršrutus Baltijā - Rīga-Tallina un Rīga-Viļņa.

Viņš pauda, ka pašreiz ir grūti prognozēt reisu skaitu, bet plānots sākt ar aptuveni četriem līdz pieciem reisiem dienā no Rīgas uz Tallinu un tik pat reisiem dienā no Rīgas uz Viļņu, reisus paredzot no rīta, pusdienlaikā un vakarā.

"Bet tas ir tālu no reisu skaita, kāds mums bija pirms ierobežojumu noteikšanas. Iepriekš, iekļaujot visus galamērķus, no Rīgas katru dienu veicām 32 reisus, bet tagad sāksim ar 8-10 dienā," teica Ritsbergs, skaidrojot, ka reisu skaita palielināšana būs atkarīga no pieprasījuma, kā arī no robežas šķērsošanas iespējām ar Krieviju un Baltkrieviju. 

Viņš norādīja, ka, kamēr būs ierobežota trešo valstu robežu šķērsošana, "Lux Express" nevar darboties maršrutos Rīga-Sanktpēterburga un Rīga-Minska.

"Lux Express Latvia" reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 193 404 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2019.gadu vēl nav publiskoti, bet 2018.gadā "Lux Express Latvia" strādāja ar 2,136 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 24 544 eiro, kas ir pieaugums 46,5 reizes.

"Lux Express Latvia" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Lux Express Estonia".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti