Labrīt

Iespējās ārstēties no alkoholisma: Kā tās palīdz

Labrīt

Ģimenes ārstus uztrauc Covid-19 omikrona paveida izplatība senioru vidū

LTRK vadītājs: Pakāpeniski jāatceļ Covid sertifikāti un "zaļais" režīms

LTRK prezidents: Covid-19 sertifikāti un «zaļais režīms» jāatstāj pagātnē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijā Covid-19 sertifikāti, kā arī "zaļā" un "sarkanā" režīma dalījums tirdzniecībai un pakalpojumiem ir jāatstāj pagātnē, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis, norādot, ka Covid-19 ierobežojumu atcelšanai Latvijā jānotiek līdztekus ierobežojumu atcelšanai kaimiņvalstīs.

Viņš akcentēja, ka Covid-19 ierobežojumi diezgan strauji ir jāatceļ. Ja kaimiņvalstīs to izdarīs ātrāk, tas dos vēl vienu triecienu Latvijas ekonomikai. Varam zaudēt savas ekonomiskās pozīcijas, tāpat jārēķinās ar darbaspēka aizplūšanu no valsts.

"Darbaspēka problēma bija kritiska vēl pirms pandēmijas, tagad tā ir aktualizējusies ekstrēmi," teica LTRK prezidents.

Rostovskis gan atzina, ka saprātīgi pulcēšanās ierobežojumi būtu saglabājami.

"Bet visas tās lietas, ko mēs administratīvi esam aizlieguši, no tām būtu jāiet projām pēc iespējas ātrāk, jo tas iedotu citu paātrinājumu uzņēmējdarbībai," teica LTRK prezidents. Viņaprāt, primāri "jāatstāj pagātnē" Covid-19 sertifikāti un dalījums "zaļajā" un "sarkanajā" režīmā.

Viņš norādīja, ka Covid-19 vīrusa omikrona paveida plašā izplatība pagaidām nerada būtisku darbaspēka trūkumu. Problēma ir, taču tā ir vadāma, teica Rostovskis, uzsverot, ka daudz lielāka problēma un ietekme uz uzņēmumiem šobrīd ir energoresursu cenu kāpums.

KONTEKSTS:

Latvijas Ministru kabinets februārī plāno lemt par Covid-19 drošības pasākumu izejas stratēģiju jeb koronavīrusa izplatības laikā noteikto ierobežojumu atcelšanu.  Jau notiekot darbs Operatīvās vadības grupā. Premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") norādīja, ka svarīgi izvērtēt visus drošības pasākumus un noteikt, kas vairs nav nepieciešami un ir atceļami.

Valdību veidojošās partijas vienojušās nedēļas laikā rast risinājumu, ko varētu pārrunāt nākamajā koalīcijas sēdē pirmdien, 7. februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti