Ārpus Rīgas

Plāno būvēt jaunu apvedceļu ap Rēzekni

Ārpus Rīgas

''Bauskas Dzīves'' žurnāliste Antra Ērgle par problēmu ar ceļiem Bauskas novadā

Liepājā vakanču gadatirgū piedāvās vairāk nekā 600 darba vietu

Liepājā vakanču gadatirgū piedāvās vairāk nekā 600 darba vietu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Liepājas Latviešu biedrības namā otrdien, 7.martā, norisināsies Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkots starptautisks vakanču gadatirgus "Darbs un karjera 2017", kur tikšot piedāvāts vairāk nekā 600 darba vietu.

Šādas tikšanās ar darba devējiem un darba meklētājiem Liepājā notiek jau astoto reizi. Šī ir iespēja darba meklētājiem un arī vecāko klašu skolēniem tikties ar nodarbinātības konsultantiem no dažādām Eiropas valstīm.

Marta sākumā reģistrētais bezdarba līmenis valstī kopumā ir 8,5%, bet Liepājas pusē tie ir 11,2%. Šāds bezdarba līmenis ir stabils nu jau trīs mēnešus. NVA Liepājas filiālē reģistrēts 3571 bezdarbnieks.

"Iestājoties pavasarim, sāk parādīties jaunas vakances, kuras reģistrē darba devēji. Tie ir ceļa būves palīgstrādnieki, speciālā transporta vadītāji un citi,"

stāsta NVA nodarbinātības organizatore sadarbībai ar darba devējiem Linda Segliņa.  

Lai darba devēji un darba meklētāji varētu šajā laikā satikties neformālākā gaisotnē, otrdien, 7.martā, Liepājas Latviešu biedrības namā notiek starptautisks vakanču gada tirgus "Darbs un karjera 2017".

"Ikviens interesents var nākt no plkst. 10 līdz 15 un iepazīties ar darba piedāvājumiem. Tiks piedāvātas vairāk nekā 600 darba vietas no Liepājas un citām pilsētām. Galvenokārt tā ir ražošana un tirdzniecība," stāsta Eiropas valstu nodarbinātības tīkla  (EURES) konsultants Andris Segliņš.

Segliņš uzsver, ka šajā laikā būs iespēja tikties arī ārvalstu nodarbinātības dienestu konsultantiem un darbā iekārtošanas speciālistiem.

Piedalīsies pārstāvji no Itālijas, Vācijas, Norvēģijas, Lietuvas un Igaunijas. Kopumā šim pasākumam ir pieteikušies 22 darba devēji.

Šāds darba gadatirgus ir saistošs arī skolēniem, uzskata nodarbinātības konsultants. 

Kopumā Latvijas iedzīvotāju interese par darbu ārvalstīs pēdējā laikā ir nedaudz samazinājusies. Manījusies arī situācija valstīs, kur agrāk bija potenciālas darbavietas, teica Segliņš.

"Ja agrāk bija liela interese par Spāniju, kur varēja vākt apelsīnus un mandarīnus, tad tagad viņiem pašiem ir liels bezdarbs.

Arī Grieķijā ir grūti atrast darbu. Īrija vairs nav topā, bet interese par Lielbritāniju nemazinās, kaut gan cilvēki kļuvuši uzmanīgi un nāk konsultēties, kas tur notiek ar darba tirgu. Līdz šim nekas Lielbritānijā nav mainījies," teica Segliņš.

Pašlaik stabili saglabājas liela interese arī par darbu Skandināvijas valstīs.

Šāds NVA rīkots vakanču gadatirgus ceturtdien, 9. martā, notiks arī Daugavpilī. Šie pasākumi Liepājā un Daugavpilī iedzīvotājiem ir pieejami bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti