Lidosta «Rīga» un «airBaltic» gadiem ilgušā strīdā panāk mierizlīgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Starptautiskā lidosta "Rīga" un Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" izbeidz gadiem ilgušo strīdu, parakstot mierizlīgumu, informēja lidostā "Rīga".

Mierizlīgums parakstīts pērnā gada nogalē.

Pēc lidostā paustā, mierizlīgums bija nepieciešams abu kapitālsabiedrību veiksmīgai sadarbībai turpmāk, jaunu projektu realizācijai, kā arī Latvijas aviācijas nozares attīstībai kopumā.

Mierizlīguma saturs paredz abu pušu konkrētas darbības, tostarp, ka abas puses atsauc savas prasības tiesā. Plašāk tā saturs nav izpaužams konfidencialitātes nosacījuma dēļ.

Vēstīts, ka lidosta "Rīga" un "airBaltic" pērn maijā iesniedza Satiksmes ministrijā izlīguma modeli par uzņēmumu savstarpējo tiesvedību. Izlīguma metodiku vērtēja auditors KMPG.

Savukārt pagājušā gada nogalē valdība uzklausīja ziņojumu par "Rīga" un "airBaltic" savstarpējo sadarbību finanšu un sniegto pakalpojumu jautājumos, tostarp par progresu saistībā ar strīdu starp lidostu un nacionālu aviokompāniju.

Lidostas un "airBaltic" strīda pamatā bija maksājumi par lidostas pakalpojumiem. "airBaltic" uzskatīja, ka uzņēmums nebija vienlīdzīgā situācijā ar Īrijas zemo cenu aviokompāniju "Ryanair", kurai nacionālās lidsabiedrības ieskatā par lidostas pakalpojumiem tika piemērota lielāka atlaide.

Lidosta "Rīga ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, savukārt "airBaltic" valstij pieder 99,8% kapitāldaļu. Abu kompāniju kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti