Latvijas IKP provizoriskā izaugsme otrajā ceturksnī – 5,1%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoms šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar atbilstošu laika posmu pirms gada, pēc sezonāli un kalendāri neizlīdzinātiem datiem ir palielinājies par 5,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ātrais novērtējums.

Salīdzinot ar 2018. gada pirmo ceturksni, Latvijas IKP pēc sezonāli un kalendāri izlīdzinātiem datiem pieauga par 0,8%. IKP ietekmēja apjoma pieaugums būvniecībā par 32%, mazumtirdzniecībā – par 6% un rūpniecībā – par 2%, norāda CSP.

KONTEKSTS:

Latvijas IKP šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar atbilstošu laika posmu pirms gada, pēc sezonāli un kalendāri neizlīdzinātiem datiem palielinājās par 4,2%. Latvijas IKP faktiskajās cenās pērn bija 26,9 miljardi eiro, tas pieauga par 4,5% salīdzinājumā ar 2016.gadu.

Finanšu ministrija iepriekš prognozēja, ka Latvijas ekonomika 2018.gadā pieaugs par 4% pēc sezonāli un kalendāri neizlīdzinātiem datiem. Latvijas Banka jūnija vidū samazināja Latvijas šā gada IKP izaugsmes prognozi – Latvijas tautsaimniecība iepriekš lēsto 4,1% vietā šajā gadā pieaugs par 3,9%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti