Krievijas mediji vēsta par ASV plāniem noteikt papildu sankcijas pret Maskavu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Krievijas interneta portāls “Finanz.ru” ziņo, ka Amerikas Savienoto Valstu Kongresā tiek apsvērta iespēja noteikt papildu sankcijas pret oficiālo Maskavu. ASV amatpersonas šo informāciju pagaidām nekomentē.  

Finanz.ru

Vācijas mediju grupā “Axel Springer” ietilpstošā lielākā vācu finanšu interneta portāla Finanzen.net projekts Krievijas tirgum.

Portāls vēsta, ka likumprojekts izstrādāts saistībā ar Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Lielbritānijā, Krievijas valdības centieniem pārkāpt starptautiskās tiesības un tās vēršanos pret emigrantiem, disidentiem un demokrātiski noskaņotiem aktīvistiem.

Dokumentā paredzēts pilnībā aizliegt ASV pilsoņiem finanšu operācijas ar uzņēmumiem, kam pieder Krievijas valsts obligācijas.

Amerikas iedzīvotājiem arī tiks aizliegts pirkt vērtspapīrus, ko izlaidušas valsts kontrolētās bankas. Žurnālisti vēsta, ka oficiālā Vašingtona brīdinājusi Lielbritānijas  bankas par negatīvajām sekām, ja tās sadarbosies ar oligarhiem un uzņēmumiem, pret kuriem oficiālā Vašingtona pagājušajā nedēļā noteica sankcijas. Ierobežojumi jau radījuši akciju cenu kritumu Maskavas fondu biržā un rubļa kursa strauju samazināšanos.  

Pagājušajā nedēļā ASV piemēroja sankcijas septiņiem tā dēvētajiem Krievijas oligarhiem un vairākām viņu kompānijām, kā arī 17 augsta ranga amatpersonām. Starp šīm personām norādīts Krievijas prezidenta Vladimira Putina znots Kirils Šamalovs, "Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers un alumīnija magnāts Oļegs Deripaska, kā arī citi. Krievijas valdībai jau uzdots izstrādāt atbildes pasākumus.  

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti