Dienas ziņas

Valmierā viesojas Gruzijas pedagogi

Dienas ziņas

Gatavojas izrādei sieviešu cietumā

Reorganizē uzņēmumu "Zemgales eko"

Jelgava un Bauska reorganizē kopīgo atkritumu apsaimniekotāju «Zemgales eko»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piecus mēnešus pēc Eiropas finansētā projekta uzraudzības beigām nolemts reorganizēt atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu “Zemgales eko”. Tas  pieder Jelgavas pilsētas un Bauskas novada domei. Reorganizācijas ideja ir Jelgavai, kurai pieder 72% kapitāldaļu, pret to nav arī Bauska. Tiek rēķināts, ka  pēc uzņēmuma sadales maksa par atkritumu izvešanu novadā varētu pat samazināties.

Nešķirotie atkritumi no Zemgales novadiem jau  vairāk nekā piecus gadus nonāk uzņēmuma „Zemgales eko” atkritumu poligonos „Grantiņi” un „Brakši”, kura kapitāldaļu turētāji ir Jelgavas pilsētas un Bauskas novada domes. Tomēr tagad nolemts uzņēmumu reorganizēt.

Kā skaidro „Zemgales eko” vadītājs Aleksejs Jankovskis, uzņēmums izveidots, lai varētu veiksmīgi apgūt Eiropas naudu, un pagājušā gada nogalē pārraudzības periods beidzies.

„Šogad ir izstrādāts atkritumu apsaimniekošanas plāns 2013.-2020.gadam, kurā vairākas pašvaldības ir paredzējušas dažādas aktivitātes atkritumu jomā, un, lai tos veiksmīgi īstenotu, ''Zemgales eko'' tiek sadalīts,” skaidro Jankovskis.

Reorganizācijas iniciatori bija  jelgavnieki, kuri lēmumu par atdalīšanos jau pieņēmuši. Pret reorganizāciju neiebilst arī baušķenieki, kuriem pēc atdalīšanās paliktu ''Grantiņu'' poligons un šķirošanas punkti. „Mums ir kapitālsabiedrība „Vides serviss”, kas nodarbojas ar atkritumu savākšanu un tālāk nogādā uz „Grantiņiem”. Tātad sanāk, ka mūsu kapitālsabiedrība viena savāc, nogādā kapitālsabiedrībā ''Zemgales eko'' un maksā. Reorganizācijas procesā varētu būt, ka ar to nodarbosies viena mūsu kapitālsabiedrība,” stāsta Bauskas pašvaldības izpilddirektors Jānis Kalinka.

Aprēķini par to, kā atdalīšanās ietekmēs atkritumu tarifus, neesot veikti. Tas būšot vien zināms, kad reorganizācijas process tiks pabeigts. „Tas būs tikai pēc gada, bet es varbūt varu optimistiski prognozēt, ka tas varētu samazināties, jo nodarbosies viena kapitāldaļu sabiedrība,” norāda Kalinka.

Saskaņā ar atkritumu apsaimniekošanas plānu Latvija  iedalīta desmit atkritumu apsaimniekošanas reģionos, kuros izveidoti 11 sadzīves atkritumu poligoni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti