«Getliņos» par 1,3 miljoniem eiro būvēs atkritumu šķirošanas centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Atkritumu apsaimniekotājas SIA "Getliņi Eko" apsaimniekotajā poligonā "Getliņi" drīzumā sāks būvēt no komersantiem savākto atkritumu šķirošanas centru, aģentūru LETA informē uzņēmumā.

Projekta kopējās izmaksas plānotas 1 382 619,05 eiro apmērā. Šķirošanas centra izveide tiek līdzfinansēta Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta "Apglabājamo bioloģiski noārdāmo atkritumu apjoma samazināšana, veicinot dalītās atkritumu sistēmas attīstību Stopiņu novadā" laikā. Projektu īsteno "Getliņi Eko".

Iepirkuma konkurss būvdarbiem tika izsludināts šī gada 18.februārī, bet noslēdzās šī gada 9.jūnijā. Savukārt atkritumu šķirošanas līnijas piegādei un uzstādīšanai iepirkums tika izsludināts šī gada 4.martā, bet noslēdzās 27.maijā.

Jaunais atkritumu šķirošanas centrs nepieciešams, lai samazinātu bioloģiski noārdāmo atkritumu apjomu. Atkritumu šķirošanas centrā tiks šķiroti atkritumi, kas tiek savākti no komersantiem, atzīmē uzņēmuma pārstāve Olga Ribkina.

Šie atkritumi atšķiras no atkritumiem, kas tiek savākti no iedzīvotājiem, jo tajos ir koksne, lapas, zari, metāls, stikls, augsne un citi komerciālie atkritumi. No komersantiem savāktos nešķirotos sadzīves atkritumus nedrīkst bez sagatavošanas apglabāšanai deponēt poligonā, jo tajos ir ievērojama daļa bioloģiski noārdāmo atkritumu un otrreizējo izejvielu, kuras pirms atkritumu deponēšanas ir jānodala.

Jaunā atkritumu šķirošanas līnija spēs sašķirot 45 000 tonnu atkritumu gadā, samazinot nešķirotu sadzīves atkritumu apglabāšanu un uzlabojot atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu kvalitāti atkritumu poligonā.

Atkritumu šķirošanas centra būvdarbus veiks SIA "AZ-Inter", bet atkritumu šķirošanas līnijas piegādi un uzstādīšanu Igaunijas uzņēmums "Technobalt Eesti". Tiesa, kad jaunais centrs varētu tikt atklāts, "Getliņi Eko" pārstāvji nenorāda.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "AZ-Inter" 2013.gadā apgrozīja 4 002 969 eiro un nopelnīja 63 548 eiro. SIA "AZ-Inter" dibināta 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 114 540 eiro. "AZ-Inter" īpašnieki ir Zigmunds Birzītis (50%), Guntis Piteronoks (25%) un SIA "AB Holding" (25%), kas pilnībā pieder uzņēmējam Bislanam Abdulmuslimovam.

Kā ziņots, atkritumu apsaimniekošanas poligona "Getliņi" apsaimniekotājas SIA "Getliņi Eko" apgrozījums pērn bija 11,9 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Tas ir par 4% vairāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 11,5 miljoni eiro. Tikmēr ievērojami ir sarukusi uzņēmuma peļņa, sasniedzot 15 367 eiro, bet 2013.gadā uzņēmuma peļņa bija 941 178 eiro.

"Getliņi Eko" dibināts 1997.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5 995 269 eiro. Uzņēmums pieder Stopiņu novada domei (2,08%) un Rīgas domei (97,92%).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti