Balvu par sekmīgu pieredzi korporatīvās kultūras veidošanā saņem «Schwenk Latvija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Korporatīvās pārvaldības balva nominācijā par sekmīgu pieredzi korporatīvās kultūras veidošanā piešķirta būvmateriālu ražošanas uzņēmumam "Schwenk Latvija", informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).

Savukārt  balvu par sekmīgu akcionāru iesaisti digitālā formātā saņēma vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators AS "Conexus Baltic Grid". Uzņēmums apbalvots par spēju pielāgot darbu ar akcionāriem digitālajā vidē, veicinot efektīvu akcionāru iesaisti akcionāru sapulču norisē, lēmumu pieņemšanā un arī informējot par savu darbību.

Balvu saņem AS Conexus Baltic Grid
Balvu saņem AS Conexus Baltic Grid

Lai izceltu profesionālas un kompetentas uzņēmuma vadības komandas nepieciešamību un padomes atlases nozīmi šādas komandas izveidē, tika pasniegts apbalvojums nominācijā "Sekmīgākā padomes atlase". Balvu saņēma nebanku kreditētājs "DelfinGroup", kas nodrošinājis atklātu, caurskatāmu un starptautisku padomes atlases procesu, norādīja FKTK.

Balvu saņem AS DelfinGroup
Balvu saņem AS DelfinGroup

Latvijas Korporatīvās pārvaldības balvai šogad iesniegti 27 pieteikumi, kurus izvērtēja Korporatīvās pārvaldības konsultatīvās padomes locekļi trīs nominācijās.

Tika piešķirta arī īpaša balva par nozīmīgu ieguldījumu korporatīvās pārvaldības attīstībā, kuru saņēma Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidents un vadītājs Latvijā Andris Grafs.

Balvus saņem Andris Grafs
Balvus saņem Andris Grafs

Balvas pasniegšana piektdien. 10. septembrī, notika vienlaikus ar diskusiju forumu "Laba pārvaldība – ceļš uz sabiedrības labklājību un Latvijas ekonomikas konkurētspēju”, kuru ar uzrunu atklāja Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.

Valsts prezidents aicināja ikvienu Latvijas uzņēmēju – gan privātā, gan valsts sektora – piemērot savā darbībā kodeksā ietvertos principus godīgai, atbildīgai un caurspīdīgai uzņēmuma pārvaldībai: "Latvijai ir vajadzīgi ilgtspējīgi uzņēmumi, un korporatīvā pārvaldība ir instruments, kā to veicināt. Ikviens uzņēmums, kas savā darbībā piemēros korporatīvās pārvaldības principus, būs Latvijas ekonomiskās izaugsmes sastāvdaļa un vēstnesis."

FKTK norādīja, ka forums un balvu pasniegšanas ceremonija pulcēja Latvijas lielāko uzņēmumu vadītājus un dažādu nozaru ekspertus. Foruma laikā notika divas paneļdiskusijas "Kas ir ekonomikas ilgtspēja šodienas kontekstā?" un "Laba pārvaldība publiskā sektora uzņēmumos: Latvijas sabiedrības labklājības un valsts ekonomiskās konkurētspējas konteksts", kurās tika aktualizēti dažādi izaicinājumi un iespējas, kas ir jāņem vērā, ieviešot Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti