Aktuāli

VM pārstāve Daina Mūrmane-Umbraško par situāciju psihoneiroloģiskajās slimnīcās

Aktuāli

Komentārs par situāciju ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču

LCB valdes priekšsēdētājs par strauju pieaugumu ceļu būves uzņēmumu elektrības rēķinos

Arī ceļu būvnieki sašutuši par elektrības rēķiniem, bet ministra demisiju neprasīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šogad elektroenerģijas rēķini būtiski pieauguši ne tikai lauksaimniekiem, bet arī ceļu būvniekiem, intervijā Latvijas Radio pastāstīja biedrības "Latvijas ceļu būvētājs" valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš. Tomēr ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (“Vienotība”) demisiju biedrība prasīt nesteidz.

Bērziņš sacīja, ka līdz ar rēķinu pieaugumu ceļu būvnieki saņēmuši kārtējo triecienu. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu nu elektroenerģijas rēķini esot vidēji par 40-100% lielāki.

Paziņojumā medijiem biedrība norāda, ka ir pārsteigta par atbildīgās Ekonomikas ministrijas nekompetenci un vienaldzību elektroenerģijas cenu izmaiņu kontekstā, aizmirstot par nozaru darbu sezonalitāti. Tāpēc būvnieku biedrība ir nosūtījis premjeram Mārim Kučinskim (Zaļo un zemnieku savienība) vēstuli ar aicinājumu noskaidrot un sodīt vainīgos, bet galvenais - operatīvi veikt izmaiņas obligātās iepirkumu komponentes finansēšanas modelī.

Vēstulē Ministru prezidents tiek informēts - lai gan pašlaik atbilstoši ražošanas sezonālajam raksturam uzņēmumos strādā tikai palīgnozaru struktūrvienības, nav prognozējams, kāds rēķinu kāpums būs tad, kad tiks iedarbinātas asfaltbetona rūpnīcas un citas iekārtas.

Iepriekš lauksaimnieku organizācija “Zemnieku saeima” pauda gatavību spriest par ekonomikas ministra Ašeradena demisijas pieprasīšanu. Savukārt ceļu būvnieku pārstāvis nesteidzās ar līdzīgu nostāju, paužot, ka demisijas prasīšana nav pašmērķis un biedrības politikā nejaucoties. Viņš uzsvēra – svarīgi, lai valstī ekonomika tiek saprātīgi vadīta, un ar to ir jātiek galā ministram.

KONTEKSTS: 

Trešdien, 15.februārī, "Zemnieku saeima" paziņoja, ka elektrības cenu dēļ martā gaidāmajā kongresā varētu prasīt ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (“Vienotība”) demisiju

Regulējuma izmaiņas, kas ietekmēja elektroenerģijas jaudu maksājumus, par ko sašutumu pauda lauksaimnieku organizācijas “Zemnieku saeima”, pieņemtas jau 2016.gada beigās. Savukārt zemniekiem būtiskā iespēja uz laiku samazināt nepieciešamās jaudas bija tikai "Sadales tīklu" noteiktais pagaidu risinājums.

Tikmēr Saeimas opozīcijas partiju – “Saskaņa”, Latvijas Reģionu apvienība un “No sirds Latvijai” – deputāti un atsevišķi neatkarīgie deputāti ir savākuši 34 parakstus Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanai 2.martā, lai izteiktu neuzticību ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam (“Vienotība”) radušās situācijas dēļ.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti