Panorāma

Ukraina ziņo par panākumiem Berdjanskas virzienā

Panorāma

Krivijrihā par Krievijas raķešu triecienu – tas ir terors!

Ziemeļvalstīs boikotē saldumu ražotāju, kas strādā Krievijā

Ziemeļvalstīs boikotē «Oreo» cepumu ražotāju par darbības turpināšanu Krievijā

Vairākās Ziemeļvalstīs sācies pārtikas ražotāja "Mondelez" boikots, kas turpina strādāt Krievijā par spīti tās sāktajam karam Ukrainā. Turklāt boikotu pieteikuši ne tikai patērētāji, bet arī citas lielās korporācijas. 

Globālajam uzkodu ražotājam "Mondelez" pieder tādi zīmoli kā "Oreo", "Toblerone" un desmitiem citu populāru uzkodu, ko tas ražo Norvēģijā un Zviedrijā, izmantojot vietējos šokolādes ražotājus "Freia" un "Marabou".

Nesen tika atklāts, ka viņu mātes uzņēmums "Mondelez" ir iekļauts Ukrainas melnajā sarakstā, jo tam joprojām pieder rūpnīcas Krievijā, tās turpina darboties, kā ierasts, un maksā Krievijā nodokļus. Tāpēc nedēļas nogalē vairākas lielas korporācijas Ziemeļvalstīs nolēma pārtraukt sadarbību ar salduma ražotāju un tā vietējām rūpnīcām.

Boikotā piedalās aviokompānijas "SAS" un "Norwegian Air", dzelzceļa grupa "SJ", viesnīcu ķēde "Strawberry", mazumtirgotājs "Elkjop", kuģniecības grupa "Fjord Line" un Norvēģijas Futbola asociācija.

Viņi atzīst, ka lēmums pārtraukt sadarbību ar tautā iemīļo saldumu ražotāju nav bijis viegls.

"Kamēr "Mondelez" ir to uzņēmumu sarakstā, kas atbalsta netaisnību un karu, mēs nevaram sadarboties," skaidroja Norvēģijas Trekinga asociācijas ģenerālsekretārs Dāgs Terje Klarps Solvangs.

"Protams, pirms pusgada vai gada varēja rīkoties citādi, ja "Mondelez" centrālās valdes vadītāji rīkotos un tur pārdotu savas trīs rūpnīcas. Bet tas bija ārpus mūsu kontroles," teica "Freia" arodbiedrības pārstāvis Gērans Nībergs.

Arī daudzi patērētāji tagad boikotē ar "Mondelez" saistītos vietējos uzņēmumus kā "Freia", jo tas saistīts ar "Mondelez", kas turpina darboties Krievijā. Uzņēmuma arodbiedrība bažījas, ka tas var novest pie darbinieku atlaišanas, ja boikots turpināsies.

KONTEKSTS:

Jau vairāk nekā gadu, kopš 2022. gada 24. februāra, turpinās pēc Vladimira Putina pavēles sāktais Krievijas pilna mēroga karš pret Ukrainu, bet Krievijas spēkiem neizdodas salauzt ukraiņu pretošanos.

Lai arī daudzas ārvalstu kompānijas Krievijas tirgu pametušas, kopš tā sāka karu Ukrainā, ne mazāk ir tādu, kas turpina strādāt. Krievijā darbību turpina izteikti daudz Francijas uzņēmumu. Aizvien strādā arī citi zīmoli un veikali Krievijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti