Alvja Hermaņa izrāde «Stāsts par Kasparu Hauzeru» četras dienas būs skatāma internetā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lieldienu laikā, no 10. līdz 13. aprīlim, LTV raidījumu cikla "Teātris.zip" interneta vietnē un Replay.lv demonstrēs Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrādes "Stāsts par Kasparu Hauzeru" 2004. gada ierakstu.

Tas ir stāsts par cilvēku, kas visu savu bērnību un jaunību pavadījis ieslodzīts pagrabā, tumsā un klusumā. 1828. gada 26. maijā Nirnbergā parādās kāds pieaudzis, civilizācijas neskarts svešinieks, kas dēvē sevi par Kasparu Hauzeru. Alvis Hermanis ierauga Kaspara Hauzera augšāmcelšanās stāstā savdabīgo, nu jau mūžībā aizgājušo aktieri Māri Liniņu kā milzi, kurš neiederas mazo cilvēku pasaulē.

Pēc pirmizrādes 2002. gadā Latvijas medijos lasāmas sajūsmas pilnas teātra kritiķu, apskatnieku un pētnieku interpretācijas. Lai gan brīžiem jūtama bija zināma piesardzība, nenoticot atklājumam, ka izrāde runā ar skatītāju tieši tik atvērti, cik tā runā, izrādes vērtētāji teju vienbalsīgi atzinuši izrādi par “profesionāli absolūtu mākslas darbu”.

Dramatizējuma autore – Karola Dīra. Režisors, scenogrāfs, tulkotājs – Alvis Hermanis. Kostīmu māksliniece – Večella Varslavāne.

Lomās: Māris Liniņš , Regīna Razuma, Baiba Broka, Sandra Zvīgule, Vilis Daudziņš, Ģirts Krūmiņš, Kaspars Znotiņš , Aleksandrs Radzēvičs un Emīla Dārziņa Mūzikas skolas audzēkņi: Margarita Balanas, Lienīte Kostanda, Marta Sausiņa, Pēteris Ligers, Didzis Linde, Dmitrijs Graņicins.

"Stāsts par Kasparu Hauzeru"
"Stāsts par Kasparu Hauzeru"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti