Žagars atrisinājis pārpratumu ar operu par telpu īri Opolais koncertam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Andrejam Žagaram ir veiksmīgi izdevies sarunu ceļā atrisināt radušos pārpratumu starp Latvijas Nacionālo operu un baletu (LNOB) un Kristīnes Opolais koncertturnejas organizatoru “Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fondu”, līdz ar to kļuvušas pieejamas biļetes uz Opolais koncertu operā, informē fonda pārstāvji.

Biļetes uz Kristīnes Opolais solo koncertu Rīgā, kas notiks šāgada 4.oktobrī Latvijas Nacionālajā operā, nopērkamas no 6. maija, pastāstīja Opolais Latvijas koncertturnejas organizators Andrejs Žagars.

“Man ir patiess prieks, ka šo situāciju ir izdevies atrisināt, jo mūs visus vieno mērķis, lai Latvijas skatītājiem ir pieejama augsta līmeņa māksla. Opolais koncertturneja ir viens no pirmajiem fonda organizētajiem projektiem, mēs noteikti turpināsim iepriecināt un pārsteigt Latvijas skatītājus arī turpmāk,” sacīja Žagars.

Jau vēstīts, ka 28.aprīlī “Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstības fonds“ preses konferencē paziņoja par Kristīnes Opolais solo koncertu 4. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā un biļešu tirdzniecības sākumu 29. aprīlī, taču nebija noslēdzis līgumumu ar LNOB par operas zāles īri koncertam.

Savukārt Žagara fonds pirmdien, 2.maijā, atbildot uz LNOB pārmetumiem norādīja, ka LNOB par telpu īri Kristīnes Opolais koncertam pieprasīja uzņemties saistības, kuras pārsniedz Andreja Žagara Kultūras atbalsta un attīstītības fonda pilnvaras.

Tagad abas puses ir parakstījušas operas telpu īres līgumu.

Kā vēstīts iepriekš, pēc piecu gadu prombūtnes Latvijā ar īpaši sagatavotu soloprogrammu šoruden atgriežas pasaules operzvaigzne Kristīne Opolais. 30.septembrī koncerts notiks Liepājā koncertzālē “Lielais dzintars”, 2.oktobrī - Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē un 4.oktobrī - Latvijas Nacionālajā operā.

Koncertos Opolais muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri itāļu diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā. Tajos skanēs ārijas un instrumentālās epizodes no Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Pjetro Maskanji, Kamila Sensānsa, Frančesko Čilea un Alfredo Katalani zināmām un arī mazpazīstamām operām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti