VIDEO: Intars Busulis ar Asnati un Aurēliju Rancānēm izdod Līgo naktī dejojamu dziesmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Intars Busulis un māsas Asnate un Aurēlija Rancānes nodod klausītājiem Līgo naktī dejojamu dziesmu “Dancotāji”, informēja mūziķu pārstāvji.

Dziesmas mūzikas autors Kārlis Lācis, teksta autors Kārlis Vērdiņš.

“Dziesma ir jautrs veltījums latviešiem mūsu saulgriežu rituālos un vienkārši nešpetna dziesmiņa ar apdziedāšanās prieku un humoru,” teikts darba pieteikumā.

“Prieks Līgo svētkos būt kopā ar klausītāju”, uzsvēra Intars Busulis. “Ka varu būt daļa no šī projektiņa un sadarboties ar kārtīgām folkloras cienītājām, kārtīgām māsām. Paldies dziesmas autoram Kārlim Lācim, dziesma īsti viņa stilā.”

““Dancotāji” ir kā nedaudz nenopietna koķetērija ar latviešu unikālo etnisko dziedājumu, kas lieliski padodas māsām Rancānēm. Ar atsaucēm un kopīgā meklējumiem ar kaut kādām nedaudz austrumnieciskām muzikālajām stīgām, kas vismaz man liekas radniecīgas muzikālā ievirzē. Protams, ar Kārlim Vērdiņam raksturīgu nedaudz provokatīvu, bet noteikti pozitīvu saturisko vēstījumu”, atzīmēja Kārlis Lācis. 

Dziesmas teksta video radījis baltkrievu videomākslinieks Vasīlijs Ļihtorovičs. Dziesmu aranžējuši Kārlis Lācis un Edvīns Ozols. Izdevējs “deBusul MUSIC”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti