LNSO čellu «Dream Team» aicina uz piecu gadu jubilejas koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) čellu kopkoris “Dream Team” jeb "Sapņu komanda" 2016. gadā svin savu piekto koncertprogrammu un aicina klausītājus uz jubilejas koncertu, kas notiks 4. martā Lielajā ģildē.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā skanēs Jāņa Ķepīša Sonāte pieciem čelliem, 2016. gada jubilāra Romualda Kalsona (1936) “Trīs kāzu dziesmas”, kas pārliktas astoņiem čelliem un perkusijām, un čellista-komponista Kārļa Auzāna tēlaino veltījumu LNSO čellu superkomandai “From Dusk till Dawn”.

Daļas noslēgumā – Riharda Zaļupes opuss “Lietus, tvaiks un ātrums”, kas iespaidīgi un krāsaini mūzikā attēlo slaveno Dž. M. V. Tērnera (1775–1851) gleznu “Lietus, tvaiks un ātrums”. Zināms, ka Tērneram ļoti patika ceļot un vēl vairāk viņam patika vilcieni. Šajā gleznā intensīvā zeltainbrūnā noskaņā zīmēts dzelzceļa tilts pār Temzu, vilciens un no vilciena bēgošs mazs zaķītis.

Koncerta otrajā daļā vispirms spēles lielmeistara Jura Karlsona jaundarbs “Albuma lapa. Novembris”, pēc tam – Astora Pjacollas mūžam dzīvais tango gars viņa vitālo “Četru gadalaiku” pārlikumā astoņiem čelliem.

Ar čellu “Dream Team” nosaukumu publika pirmoreiz sastapās 2012. gadā. Gadu vēlāk ansamblis iestudēja čellistu zelta repertuāra programmu, aizpērn uzstājās ar koncertu “60 minūtēs apkārt Eiropai” un pērn sagatavoja itāliski holivudisku vitalitātes caurstrāvotu programmu.

LNSO čellu grupas ansambli vada pieredzējusī koncertmeistare, Lielās mūzikas balvas laureāte Diana Ozoliņa. Ansambļa mērķis ir popularizēt čellu mūziku. 2015. gadā "Dream Team" ar lieliskiem panākumiem uzstājās koncertzāles “Cēsis” rīkotajā I čellmūzikas festivālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti