Kultūras ziņas

Interpretējot Raini un Aspaziju

Kultūras ziņas

Jaunie aktieri absolvē Kultūras akadēmiju

Koris "Latvija" Barišņikova Mākslas centrā Ņujorkā

Kora «Latvija» emocionālais tuvplāns Barišņikova centrā Ņujorkā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

ASV turpinās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programma. 11. aprīlī Mihaila Barišņikova Mākslas centrā ar publikas aizkustinājuma asarām noslēdzies kora mūzikas koncerts, kurā Valsts akadēmiskais koris (VAK) “Latvija” piedāvāja vairāku mūsu jaunās paaudzes komponistu darbus.

Manhetenas 37 ielā, mazliet nost no lielās burzmas, atrodams leģendārā, Rīgā dzimušā baleta mākslinieka dzīves sapņa piepildījums – jaunbūvēts viņa mākslas centrs, kas dod uzstāšanās un rezidenču iespējas dažādu mākslas disciplīnu pārstāvjiem. Mūsu kora „Latvija” otro koncertu, ņemot vērā zāles specifiku, varētu dēvēt pat par muzicēšanu tuvplānā, personiskā gaisotnē.

VAK „Latvija” raisīja emocijas, ar savu dramaturģiski spēcīgi sakārtoto repertuāru, delikāti pieskaroties mazu tautu likteņiem pagātnē un tagadnē. Koncertā skanēja Baltijas komponistu  kora mūzika, bet ASV pirmatskaņojumus piedzīvoja Gundegas Šmites, Raimonda Tigula un jaunā komponista Jēkaba Jančevska kora mūzikas jaundarbi.     

„Māris [Sirmais] ir izveidojis katru programmu kā mākslas darbu,”  norāda komponiste Dace Aperāne. „Baltiešu mūzikā ir sava dvēsele, ļoti senatnīga skaņa…”

„Tas bija debešķīgi, burvīgi. Viens no labākajiem koncertiem, ko esmu apmeklējis,” vērtē koncerta apmeklētājs pārdošanas speciālists Daglass Drumonds.

Savukārt psiholoģijas doktore Aiva Rozenberga-Drumonda atklāj, ka ģimene atbraukusi uz koncertu no Floridas. Rozenberga-Drumonda atzīst, ka koncerts aizkustinājis un viņai ļoti pietrūkstot latviešu mūzikas.

Mihails Barišņikovs neslēpa savu gandarījumu par koncertu. Maijā viņš gatavojas ierasties Latvijā, ar savu glezniecības kolekcijas izstādi “Māksla man līdzās”.

Jau vēstīts, ka VAK "Latvija" koncerts sajūsminājis arī publiku Linkolna centrā Ņujorkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti