Rīta Panorāma

Tropisko augu izstāde Maskavā

Rīta Panorāma

Aicina pieteikt progresīvus skolotājus "Ekselences balvai". Telefonsaruna ar Daci Namsoni

Komponists Jēkabs Jančevkis, diriģents Jurģis Cābulis, RDKS jauktais koris un albums "Aeternum"

Komponists Jēkabs Jančevskis un diriģents Jurģis Cābulis izdod albumu «Aeternum»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Komponists Jēkabs Jančevskis un diriģents Jurģis Cābulis izdevuši albumu “Aeternum”. Tajā iekļautas Jēkaba Jančevska kora dziesmas, kuras ieskaņojis Rīgas Doma kora skolas jauktais koris.

Komponists Jēkabs Jančevskis atklāj, ka albuma iekļautās dziesmas tapušas dažādiem pasūtījumiem, tomēr albuma kopainu ar diriģentu Jurģi Cābuli viņi veidojuši kopā.

“Jēkabs raksta ļoti gudri. Viņš apzinās, viņš seko līdzi esošajai laiktelpai. Viņš emocionāli, manuprāt, lieliski tver, kas ir cilvēkiem vajadzīgs konkrētajā brīdī,” kolēģi raksturo Jurģis Cābulis.

Albuma ieraksta ideja sākās ar Latvijas Radio 3 “Klasika” aicinājumu –  UNESCO Starptautiskajā komponistu jaundarbu skatē "Rostrum" jauno komponistu grupā piedāvājot trīs jauno komponistu mūzikas ierakstus – Lindas Leimanes, Annas Ķirses un Jēkaba Jančevska darbus. Jančevska kora dziesma “When” konkursā uzvarēja.

Jančevskis stāsta, ka dziesma nu bijusi atskaņota daudzviet pasaulē. Tāds bijis arī konkursa notiekums – radio stacijām, kas piedalījās konkursā, dziesmas bija jāpopularizē.

Albums izdots Lielbritānijā, izdevniecībā “Hyperion Records”, tā skaņu režisors ir Normunds Slava.

Pirmais kopīgais albums ar astoņām kora dziesmām atceļojis no Lielbritānijas. Februāra beigās, gan tikai virtuālā veidā, albums būs pieejams arī Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti