Daudz laimes, jubilār!

Zīmju valodā. Daudz laimes, jubilār!

Daudz laimes, jubilār!

Zīmju valodā. Daudz laimes, jubilār!

Daudz laimes, jubilār! Diriģents Kaspars Ādamsons

Diriģents Kaspars Ādamsons un aplausu vērta jauda

Februāra sākumā raidījumā "Daudz laimes, jubilār!" viesojas šarmantais diriģents, tautā pazīstamā Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora "Sōla" vadītājs Kaspars Ādamsons, kas ir arī daudzu citu projektu dalībnieks, tai skaitā sadarbojas ar Maestro Raimondu Paulu un dziedātāju Daumantu Kalniņu dažādās mūzikas nama "Daile" koncertprogrammās.

Mūziķu ģimenē

Kaspars dzimis mūziķu ģimenē – viņa mamma Dzintra Ādamsone ir mūzikas pedagoģe, tēvs Ārijs Šķepasts – Latvijā pazīstams kordiriģents, un nu jau abi ar dēlu Kasparu kāpuši Dziesmu svētku virsdiriģentu tribīnē. Jautāts, kāpēc dēlam nav tēva uzvārds,

Ārijs atbild: "Labskanības dēļ! Sievas uzvārds bija skanīgāks un – kā izrādījies! – arī Kasparam ļoti veiksmīgs!"

Pats savas laimes kalējs

Lai arī providencei un veiksmei ir liela nozīme mākslinieka dzīvē, Kaspars pats bijis, kā latvieši mēdz teikt, savas laimes kalējs. Apveltīts ar teicamu muzikālo dzirdi, uzsācis mācīties Dārziņskolas vijoles klasē, taču pēc astotās klases profilu mainījis, priekšroku dodot kordiriģēšanas studijām Rīgas Doma kora skolā.

Vēlāk Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā ieguvis maģistra grādu, kā arī papildinājis zināšanas diriģēšanā pie senās mūzikas speciālista, profesora Ērika van Nevela Lēvenas Mūzikas augstskolā Beļģijā.

Taču ar to talantīgā mūziķa studiju alkas neapstājas: Kaspars absolvējis arī Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmiju, iegūstot maģistra grādu orķestra diriģēšanā, ko papildinājis Karaliskajā Stokholmas Mūzikas koledžā.

Un – studē joprojām, drīzumā Kasparu Ādamsonu varēs dēvēt par mūzikas zinību doktoru.

Futbols un vieglums

Lai arī Kaspars Ādamsons ir augstas klases, nopietns mākslinieks, viņa personības starojumā ir daudz gaišu, vieglu, pat nebēdnīgu toņu.

Kaspars Ādamsons futbolists
Kaspars Ādamsons futbolists

Viena no Kaspara bērnības mīlestībām ir sports, īpaši futbols: kādā brīdī pusaudža gados Kaspars, negūdams redzamus panākumus vijoļspēlē, futbolam pievērsās profesionāli, bijis par jāizšķiras, kuru ceļu dzīvē iet? Kaspars izvēlējās mūziku, diriģēšanu, taču šodien joprojām labprāt atpūšas sportojot: ne tikai futbols, arī volejbols un citi sporta veidi.

Kaspara draugs, arī mūziķis un futbola biedrs Mārtiņš Zilberts raidījumā dalās pārsteigumā, kā Kaspars paspēj apvienot visas daudzās lietas: studijas doktorantūrā, dažādie projekti ļoti dažādos žanros ar kori "Sōla", kas ietver arī ārzemju ceļojumus, sadarbība ar Raimondu Paulu, Daumantu Kalniņu un mūzikas namu "Daile"? Mīlošas rūpes un laiku prasa arī ģimene: sieva Madara un trīsgadīgais Haralds.

Ādamsona jauda

Kaspara Ādamsona jauda patiešām ir aplausu vērta, vēl jo vairāk tāpēc, ka tā ir ar kvalitātes zīmi. Mākslinieks ir sadarbojies ar vadošajiem Latvijas un daudziem ārvalstu simfoniskajiem un pūtēju orķestru kolektīviem, bijis Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku (2013, 2018, 2023), kā arī Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku (2010, 2015, 2021) virsdiriģents, pagājušās vasaras svētku lielkoncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš" mākslinieciskais vadītājs kopā ar tēvu, virsdiriģentu Āriju Šķepastu (2023). Nominēts "Lielajai mūzikas balvai – 2014" kategorijā Gada jaunais mākslinieks, saņēmis publikas simpātiju balvu.

Nav šaubu, ka publikas simpātiju balvu Kaspars saņems arī no raidījuma "Daudz laimes, jubilār!" skatītājiem!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti