Kultūras ziņas

Latvijā svin Šekspīra 450 gadu jubileju

Kultūras ziņas

Liepājā pulcējas pianisma zvaigznes

"K.Remonts" atkal uz skatuves

«K. Remonts» atkal uz skatuves

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

25. aprīlī pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma uz koncertzāles "Palladium" skatuves atkal apvienosies latviešu kulta rokgrupa "K. Remonts".

Salīdzinoši neilgās grupas darbības laikā tā savulaik iezīmējusies kā viena no neparastākajām latviešu rokgrupām, kuras zināmākās dziesmas atceras vēl tagad.

Grupa "K. Remonts" radusies 80. gadu vidū, starp citām latviešu rokgrupām izceļoties ar sarežģītu melodisko un tembrālo uzbūvi. Tās pastāvēšanas laikā vairākkārt mainījušies gan grupas solisti, gan instrumentālisti, un tagad, pēc vairāk nekā 20 gadiem, atkal sanākt visiem kopā ierosinājis grupas idejiskais tēvs, komponists Juris Riekstiņš.

"Šo ideju viņi abi ar Juri Kroiču "izperināja", un es viņus arī iedrošināju un teicu, ka baidījušies mēs jau esam diezgan ilgi. Vienkārši darīsim kaut ko citu, sanāksim kopa un uzspēlēsim! Man pašai ir tādas ārkārtīgi lidojošas, laimīgas, liriskas un mistiski trauksmainas sajūtas," saka grupas soliste Ieva Akuratere.

"K. Remonts" koncertā plāno izpildīt teju visas reiz tapušās dziesmas. Grupas dalībnieki atzīst - gadu gaitā mainoties pašu dzīves uztverei, dziesmas tīri saturiski ieguvušas jaunu skanējumu. Atjaunot darbību "K. Remonts" tomēr neplāno, tāpēc šis koncerts ir unikāls. Grupa gan pieļauj - ja uzaicinātu, varētu uzstāties vēl arī kādā festivālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti