Veidenbauma muzejā notiek pirmais «Veidenfests»

Eduarda Veidenbauma muzejā Kalāčos Cēsu novada Liepas pagastā sestdien, 19. augustā, pirmo reizi notiks apkārtnes jauniešu organizētais festivāls "Veidenfests".

Muzejpedagoģe Baiba Roze par "Veidenfestu"
00:00 / 00:35
Lejuplādēt

"Veidenfestā" izskanēs koncerts ar Jura Kulakova, Ievas Akurateres, ģitārista Reiņa Jaunā, dziesminieces Vilkapuķes un dažādu jauniešu grupu piedalīšanos. Notiks arī dzejas slams, ko vērtēs literāti Andris Akmentiņš, Ieva Melgalve un Agnese Rutkēviča.

Kā pastāstīja muzejpedagoģe Baiba Roze, jaunieši paši ir radījuši programmu, piesaistījuši māksliniekus, izvirzījuši trīs galvenās vērtības, ko viņi saklausījuši Veidenbaumā kā svarīgas – "prāta brīvība, noraut jumtu un iepazīt sevi caur mākslu, literatūru un mūziku". 

"Pamatā tie ir Cēsu novada jaunieši – no Cēsīm, Vecpiebalgas, Dzērbenes, tepat no Liepas, arī no Valmieras un Rīgas, vecumā no 13 līdz 22 gadiem. Brīvi sanākusi neformāla grupa, daļa no viņiem iepazinās mūsu iepriekšējā projektā "Vairāk gaismas!", piedaloties mākslas rezidencēs," atklāja Roze.

"Veidenfests" risināsies no pulksten diviem dienā līdz pusnaktij. Šī ir pirmā sezona arī jaunajai Veidenbauma ekspozīcijai "Vairāk gaismas!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti