Kultūras ziņas

Diriģentu koris gatavojas Dziesmu svētkiem

Kultūras ziņas

Latgales podnieku dienas

Latviskā brazīliete Laura Rizoto

Gatavojoties Eirovīzijai, Rīgā ierodas Laura Rizzotto

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Tuvojas Eirovīzijas dziesmu konkurss, kas šogad notiks Portugāles galvaspilsētā Lisabonā. Latviju konkursā pārstāvēs Ņujorkā dzīvojošā dziedātāja ar latviskām saknēm no Brazīlijas Laura Rizoto, kura, gatavojoties atbildīgajam pasākumam, šodien ieradās Rīgā.

“Nedomāju, ka dziedātājas karjera Ņujorkā, kur pašlaik dzīvoju, ir izklaide,” stāsta Laura Rizzotto. “Drīzāk tā ir ārprātīga industrija. Tam nav īpašas kartes vai formulas. Ir smagi jāstrādā un jāiegulda sevi pilnībā. Bet tas ir brīnišķīgi. Man patīk tas, ko es daru. Ņujorkā ir ļoti daudz iedvesmojošu cilvēku, cilvēku no visas pasaules. Man patīk tur dzīvot un darīt savu darbu.”

Laura atklāj, ka esot atturīgāka nekā vairums brazīliešu, un saista to ar savām latviešu saknēm. “Man patīk sarunāties ar cilvēkiem, bet iekšēji vienalga ir kaut kāda  atturība,” viņa turpina. “Arī tagad Latvijas delegācijā man tiek norādīts: redzi, tā tevī runā latviete. Šeit, Latvijā, es redzu cilvēkus un jūtu, ka iederos starp viņiem.

Brazīlijā sanāk dzirdēt – tu esi no Brazīlijas, bet neizskaties kā brazīliete. No kurienes tu esi? No Vācijas? Šeit es redzu cilvēkus ar līdzīgām iezīmēm – piemēram, gaišie mati. Un es jūtos tam piederīga.”

Rizzotto ir pārliecināta, ka, uzstājoties Eirovīzijā, tam atdosies par 150 procentiem, jo tas ir darbs, ko dziedātāja patiešām prot.

“Es zinu savu dziesmu. Zinu, ko vēlos darīt uz skatuves. Un zinu, ka man tas patīk. Sagaidu, ka izveidosies saikne ar publiku gan arēnā, gan tiešraidē. Kad nokāpšu no skatuves zināšu, ka esmu izdarījusi vēlamo,  un būšu laimīga,” stāsta dziedātāja.

Rizzotto arī atklāj, ka viņa ir sajūsmā par savu skatuves tērpu un cer, ka līdztekus koncertiem un pasākumiem Portugālē izdosies arī atpūsties, tādējādi iegūstot vajadzīgo balansu, lai justos mierīgāk uz skatuves.  

Uz Lisabonu Rizzotto dodas jau 1.maijā un pavadīs tur divas nedēļas, intensīvi gatavojoties Eirovīzijas konkursam. LSM.lv portālā plkst. 11.30 būs iespēja tiešraidē sekot līdzi dziedātājas pavadīšanai no Rīgas lidostas. Otrajā maijā dziedātāja iemēģinās skatuvi. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti