Kultūras ziņas

Kora olimpiādes vadītāji uzsver unikalitāti

Kultūras ziņas

Spoguļu peļķes Doma dārzā

Koru Olimpiādi vadīs R. Lepers un I. Ķuzule-Skrastiņa

Gatavojas Pasaules koru olimpiādes atklāšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

9.jūlijā "Arēnas Rīga" laukumā tiks atklāta astotā Pasaules koru olimpiāde. To atklās ar dalībvalstu karogu parādi, olimpiādes karoga svinīgo pacelšanu, svinīgām runām un šovu, kurā piedalīsies ievērojami Latvijas mūziķi un dejotāji.

Pie "Arēnas Rīga" nekas neliecina, ka jau rīt šeit sāksies viens no ievērojamākajiem gada notikumiem Rīgā. Taču pašā arēnā nebūt nevalda pieklusināta atmosfēra. Gatavošanās tik kolorītam mūzikas pasākumam prasa laiku un tehniskās iemaņas.

"Nav jau pirmā reize, ir jau piešauta roka pie šiem apstākļiem. Tie nav viegli, protams," atzīst skaņu režisors Andris Ūze.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Renārs Kaupers un Intars Busulis, operas baleta mākslinieki, dejotāji, kori, folkloras grupas - tā ir tikai daļa no rīt gaidāmās programmas, kuras vadīšana uzticēta aktieriem Rihardam Leperam un Ilzei Ķuzulei-Skrastiņai.

"Es esmu laimīga par to, ka varu būt viena no sastāvdaļām tik grandiozam pasākumam, kas notiek pie mums un kur mēs satiekam tik daudz brīnišķīgus cilvēkus, un dzirdam tik daudz labas mūzikas," saka Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Pasākums notiks angļu valodā, jo vairāk nekā 10 000 sēdvietu zālē lielākā daļa būšot ārvalstu viesi, taču, kā atzīst pasākuma režisore Mirdza Zīvere, ceremonijas vadmotīvs būs nepārprotams.

"Viennozīmīgi, ka tā ir Latvija. Skatuvei ir saktas forma. Kā režisorei man tas šķita ārkārtīgi būtiski," norāda režisore Mirdza Zīvere.

9.jūlijā Pasaules koru olimpiādi ievadīs speciāli Rīgai Nīderlandē atlietais pustonnu smagais zvans.

Kā vēstīts, 9.jūlijā Rīgā sāksies Pasaules koru olimpiāde, kas pulcēs 27 000 dziedātāju no pieciem kontinentiem. Desmit dienu laikā risināsies ne tikai spraiga sacensība - koru konkursi  29 kategorijās, bet arī  skanēs svētku koncerti, būs dalībnieku gājiens, notiks meistarklases un daudzi citi aizraujoši notikumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti